<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Biscuiti vitraliu (Glass cookies)

Cooking with my soul

10 dec. 2010

Biscuiti vitraliu (Glass cookies)




Alti biscuiti pentru Craciun. Daca le faceti o mica gaurica si le puneti o ata, pot fi folositi si ca globuri . Foarte aspectuosi, dar mancatori de timp. Adevarul e ca ai nevoie de ceva timp sa-i faci. De aceea eu la un moment dat m-am plictisit si din coca am facut biscuiti normali. Foarte buni si astia.:)

Ingrediente.
  • 40 de bomboane dropsuri, de diferite culori
  • 225 g unt moale
  • 450 g faina 000
  • 2 oua
  • 300 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri de lapte
  • esenta de vanilie
  • forme de taiat biscuitii.

  1.  Amesteca faina cernuta cu sarea, praful de copt si bicarbonatul
  2. Amesteca zaharul cu untul pana se omogenizeaza
  3. Amesteca ouale, pe rand
  4. Pune in unt 1/2 din faina. Amesteca
  5. Pune laptele si vanilia. Amesteca
  6. Pune restul de faina. Amesteca. Trebuie sa iasa o coca destul de moale si putin lopicioasa. Acopera castronul si pune-l la rece 2 ore.
  7. In timpul asta imparte dropsurile pe culori si sparge-le putin (cu un ciocan de carne).
  8. Coca rece intinde-o pe masa data cu faina, cu ajutorul unui sucitor. Nu e nevoie ca foaia sa fie prea subtire.
  9. Taie din coca forme dorite. Pune-le in tava pregatita cu hartie de copt.
  10. Cu o forma mai mica, sau cu un cutit. decupeaza putin din interior. Umple gaura formata cu putina bomboana sfaramata.
  11. Coace in cuptorul incalzit la 180 C, cam 7 -10 minute, pana ce bomboanele s-au topit.
  12. Scoate tava si las-o sa se raceasca, ca sa poti scoate usor biscuitii.
  13. Repeta pana ce nu mai ai coca, bomboane, sau chef :)))

Etichete: , , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire