<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Creveti simpli

Cooking with my soul

20 nov. 2010

Creveti simpli




Pentru 3 persoane
  • 27 creveti (sau mai multi)
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri cu susan
  • piper macinat
  • ulei de palmier, pentru prajit 
  • 9 betisoare de lemn (frigarui)
  • 300 g spaghetti 
  • 5 linguri sos de soia (in loc de sare)
  • sucul de la 1 lamaie (sau dupa gust.mie imi place mai acrisor sosul)
  • 4 catei de usturoi, rasi pe razatoarea mica
  • 4 linguri vin rosu sec
  • 6 picaturi de sos  iute (sau 1/2 lingurita boia iute)



  1. Pune la fiert 3 l de apa cu 1/2 lingurita de sare (pentru spaghetti)
  2. Amesteca faina cu susanul si piperul macinat.
  3. Taie frigaruile la dimensiuni potrivite, astfel incat sa incapa in tigaia unde o sa prajesti crevetii
  4. Fa sosul: intr-un castronel amesteca bine ultimele 5 ingrediente.
  5. Curata crevetii, usuca-i putin cu prosoape de hartie si da-i prin amestecul de faina
  6. Pune cate 3 creveti pe fiecare betisor de lemn
  7. Ateapta sa fiarba apa si pune spaghetele in ea. Fierbe al dente. Scurge-le.
  8. Incinge tigaia. Pune ulei cam de 3-4 cm inaltime. Asteapta sa se incinga bine.
  9. Pune frigaruile in tigaie (cate incap). Prajeste pe fiecare parte cam 2-3 minute la foc mediu- iute.
  10. Scoate crevetii pe o farfurie acoperita cu servetele absorbante.
  11. Continua pana ce toti crevetii sunt prajiti.
  12. Pe o farfurie pune cate o portie de paste si 3 frigarui de creveti. Stropeste bine cu sos. Mancarea se serveste calda.

Etichete: , , ,

2 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire