<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Pizza... italiana

Cooking with my soul

16 oct. 2010

Pizza... italiana



Titlul postului meu poate parea un pleonasm, caci ce pizza poate sa nu fie italiana? Pai poate! Daca ii pui "checiap". Peste tot pe unde am mancat pizza (in Romania) m-au intrebat de care vreau: iute sau dulce. Si raspunsul meu a fost invariabil: de nici unul. Italienii pun pe blatul de pizza rosii sau pasta de rosii si pentru ei sa ceri checiap e o blasfemie. Si au dreptate. Prin urmare, reteta asta se mananca asa cum e, fara alte adaosuri



Din pacate, mie inca nu-mi iese pizza rotunda, asa ca am facut-o in tava de la aragaz. Daca ai un cuptor cu gaze, e bine sa-l incalzesti cel putin o ora, ca sa fie foarte foarte fierbinte. Eu am unul electric care, cu ventilatorul pornit, ajunge la 300C. Stiu ca exista si niste pietre mari care se pot baga in cuptor si incalzi, iar pizza se face pe ele. Foarte interesant, dar eu inca n-am.



Blatul e asemanator cu unul de paine, dar eu il framant putin mai mult (cam 20 minute) ca sa devina fin si elastic. Prin urmare ingredientele ar fi:

Pentru blat:
  • 400 g faina 650
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana apa calduta
  •  1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline 
Pentru topping
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 250g mozzarella, taiata cuburi mici
  • 400 g pancetta, sau bacon, sau o sunculita (nu neaparat afumata)
  • oregano (eu am avut uscat din gradina) sau busuioc
  • putin ulei de masline

Ca sa faci aluatul, amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina cu sarea si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanata pana ce rezulta o coca elastica si care nu se mai lipeste de maini. Pune intr-un castron, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa 1 ora sa creasca intr-un loc ferit de curent.. Dupa acest timp scoate coca din castron si framant-o din nou, ca sa scoti tot aerul din ea. Intinde pizza in forma dorita (cel mai bine e cu mana, dar poti folosi si sucitorul) si nu foarte groasa (cam 1 cm). Pune-o in tava de la aragaz, pe care ai imprastiat putin malai sau gris.
Peste aluat intinde pasta de tomate si presara oregano.



Presara uniform cuburile de mozzarella si deasupra pune sunculita. Presara putin ulei de masline.



Pune in cuptorul foarte bine incalzit pentru 10- 15 minute.


Se mananca calda, impreuna cu cei dragi si un pahar cu bere :))))


Later edit:

si pizza cu mozzarella, carnati afumati si masline. Pentru sotul meu.




Etichete: , , , , ,

4 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire