<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Limba cu masline

Cooking with my soul

12 oct. 2010

Limba cu masline




In urma cu mai mult de o luna ma laudam ca am revenit in blogosfera. M-am cam grabit cu anuntul, caci noul meu program super aglomerat ma stoarce de toata energia. Nu mai am nici un chef sa pozez si nici sa scriu posturi. Tot ce vreau e sa ma intind in pat si sa adorm uitandu-ma pe laptop la un film.
Am primit, insa, cateva mesaje de la prieteni din blogosfera care s-au aratat ingrijorati de lipsa mea. Va multumesc si va spun ca sunt bine, sanatoasa si foarte ocupata. Am gasit, totusi, ceva resurse duminica asta si am pozat mancarea





Si acum sa va scriu si reteta:

Ingrediente



  • 1 limba de vita cam de 1 kg
  • 3 foi de dafin, cateva boabe de piper negru si rosu, un morcov, o cepa
  • 3 linguri de ulei
  • 3 cepe, taiate marunt
  • 200 g masline negre sau maro
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 pahar de vin alb
  • sare, piper dupa gust

  1. Mai intai se pregateste limba: se spala si se pune in apa rece, sa fiarba cu dafinul, piperul si legumele. O limba de 1 kg fierbe in 3-4 ore. Cand e fiarta se scoate din zeama (care se strecoara si se pasteaza) si cu mana se scoate pielea de deasupra. Dupa aceea se taie felii nu foarte groase.
  2. Uleiul se incinge si se caleste putin ceapa. 
  3. Se adauga feliile de limba si vinul. Se lasa sa dea 2-3 clocote

        4.  Se pune un pahar de zeama in care a fiert limba. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic, pana ce ceapa e fiarta.
        5.  Se pun maslinele si pasta de tomate. Se mai lasa putin la foc, pana ce se formeaza sosul. Se potriveste de sare si piper.

Etichete: , , ,

4 comentarii:

  • Bine ai revenit Brandusa!!!

    Arata tare bine limba....de mult timp ma tot pregatesc sa fac si eu dar numai nu ajung!!!Notez oricum reteta!!!
    O zi buna sa ai!!!

    De Blogger Judy (Erzsébet Iudith Fat), La 12 octombrie 2010 la 09:27  

  • Ma bucur ca ti-ai facut timp sa pozezi si spui cum procedezi, ca mie imi place la nebunie ce ai gatit, dar sa ma incumet la o limba de un kg nu am avut inca curaj!Eu cred ca as fi pus maslinele o data cu zeama in care a fiert limba.

    De Blogger Unknown, La 12 octombrie 2010 la 17:04  

  • @Judy: iti multumesc. Eu fac destul de des, pentru ca sotul meu iubeste foarte mult mancarea asta.



    @Ioana: mersic. sa stii ca la 1 kg nu e prea mare daca mananca 3-4 persoane din ea. Daca pui maslinele odata cu supa si fierbi, nu se inmoaie prea tare?

    De Blogger Unknown, La 12 octombrie 2010 la 20:23  

  • Nu cred, eu le fierb mai mult decat se scrie in general in retete, dar nu se inmoaie, ca asa nu mi-ar fi placut nici mie!!Doar cat sa se imbibe in sos.
    Ma bazez pe prazul cu masline pe care il fac des.

    De Blogger Unknown, La 12 octombrie 2010 la 21:40  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire