<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: PRAZ chinezesc

Cooking with my soul

25 oct. 2010

PRAZ chinezesc


Chiar daca unora li se pare ciudat, prazul nu s-a nascut in Oltenia. In toata lumea se gateste cu praz, el inlocuind chiar ceapa in unele mancaruri, pentru ca are o aroma mai subtila. La noi, insa, in general prazul se gateste cu masline. Clasic.
De aceea m-am gandit sa schimb putin si sa fac din praz un stir- fry rapid, care a iesit foarte bun.





Ingrediente (pentru 3 persoane)
  • 500 g carne fara os (curcan,pui, porc) taiate bucati mici, de 3-4 cm grosime
  • 5-6 fire de praz, nu foarte groase
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1/2 pahar supa de pui (sau apa)
  • 4 linguri sos de soia
  • 3 cm radacina ghimbir ras
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 5-6 picaturi sos chilli (sau 1/4 lingurita chilli pudra)
  • orez cu bobul lung, pentru garnitura 

Garnitura de orez se  face ca aici.

  1. Taie carnea fasii subtiri (cam de 2- 3 cm)
  2. Indeparteaza frunzele verzi de la praz si spala-l. Taie-l rondele subtiri.
  3. Incalzeste uleiul si prajeste in el ghimbirul cam 30 secunde (sa nu se arda)
  4. Pune carnea si las-o 2-3 minute pe fiecare parte. Carnea de porc se lasa mai mult (cam 4 minute pe fiecare parte)
  5. Adauga prazul, amesteca si lasa-l 2 minute.
  6. Pune vinul, supa, sosul de soia si chilli. Amesteca si lasa la foc mediu pana ce carnea e facuta si sosul format.
  7. Daca sosul e facut, dar carnea nu e gata inca (pentru ca a fost taiata bucati prea mari), mai pune putina apa si lasa pana cand e patrunsa bine.
  8. Serveste carnea cu orez si sosul de praz.

Etichete: , , , ,

4 comentarii:

  • Buna!Vezi ca la concursul de pe gatesti-ingenios.ro o individa, a postat reteta ta Pui cu frunze de curry.tot individa a mai furat si d ela alte persoane.Si doua retete de-ale mele printre altele.Eu am trimis un mail la anca.nachiu@arctic.ro, dar am folosit si formularul de contact de pe site-ul lor.
    Imi pare rau ca am trecut cu vesti proaste.O seara placuta iti doresc!

    De Blogger Postolache Violeta, La 25 octombrie 2010 la 22:21  

  • multumesc, Vio. Le scriu si eu acum. Daca maiafli ceva, te rog mult sa-mi spui, pentru ca eu nu am timp mai deloc sa intru pe siteuri.

    De Blogger Unknown, La 25 octombrie 2010 la 23:53  

  • This dish sounds light and delicious. Haven't stopped by in awhile. Wanted to say hi!

    De Blogger ~Lisa~, La 26 octombrie 2010 la 04:33  

  • O propunere pe gustul meu, mai ales ca n-am mai facut ceva asiatic de ceva vreme. Mie imi place prazul si n-am treaba cu Oltenia in mod special. Am trecut-o la caietel si o voi face imediat ce fac aprovizionarea.

    De Blogger Elena Toma, La 25 octombrie 2011 la 19:31  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire