<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Pui cu bambus (Bamboo shoots chicken)

Cooking with my soul

15 mai 2010

Pui cu bambus (Bamboo shoots chicken)



Am facut zilele trecute o excursie la magazinul meu preferat din Bucuresti. Se afla in Piata Amzei si are o multime de bunatati. Multe ingrediente bio, dar ca de obicei foarte scumpe. M-au tentat cateva, dar... trecuse de mult ziua de salariu :D.
Tot de acolo ma aprovizionez eu cu condimente indiene si legume folosite in bucataria chineza. Printre altele, am luat cateva cutii de muguri de bambus. Nu mai gasisem de mult. Asa arata cutia



Azi, cum trebuia sa fac ceva de mancare rapid, am apelat la ce aveam prin camara




  • 6 pulpe inferiore de pui, fara piele si crestate putin (mai bine merge cu fasii de piept de pui, dar eu asta am avut)
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 5 cm ghimbir, ras mic
  • 1 telina mica, taiata bastonase
  • 1 morcov taiat bastonase
  • 1 ceapa verde, taiata in diagonala
  • 1 cutie muguri de bambus
  • 200 ml supa clara de pui
  • 3 linguri sos de peste (in loc de sare)
  • 100 ml lapte de cocos
  • 3 linguri ulei de porumb  
Incalzeste uleiul intr-un wok si sigileaza pulpele de pui pe toate partile, pana devin aurii. Scoate pe o farfurie.La foc mediu- mare pune pe rand ghimbirul, usturoiul, telina, morcovul, bambusul, ceapa, amestecand 1 minut dupa fiecare. Pune carnea la loc in tigaie, adauga sosul de peste si supa  si lasa sa se faca carnea. Cand e gata, adauga laptele de cocos si lasa putin sa se formeze sosul.

Carnea si sosul se servesc cu taietei de orez sau orez simplu.

Etichete: , , , , , ,

4 comentarii:

  • Uite ce reteta deosebita! Am s-o incerc si eu, dar fara garnitura... Un weekend minunat!

    De Blogger Elena Toma, La 15 mai 2010, 21:30  

  • stiu Elena, fara garnitura ca diete nu te lasa :) Si fara garnitura e foarte buna. Te pup.

    De Blogger Brindusa, La 15 mai 2010, 21:32  

  • Hahahahahaaaaaaaaaaaa....ca nu ma pot abtine!Ma ucizi!!!!!!!!!!Cica:
    ".....am apelat la ce aveam prin camara....."
    Tare faza de tot....fac pariu ca toti romanii aveti prin camara: muguri de bambus,sos de peste si lapte de cocos!Hahahahaa....
    Ca cine dracu mai mananca in ziua de azi fasole si cartofi???:))))))))))))))

    De Anonymous Anonim, La 19 februarie 2012, 21:53  

  • Anonimule, n-as vrea sa mori asa, de la o reteta, asa ca eu zic sa nu mai citesti asa ceva de acum incolo. Sau, stai, de fapt nici nu te-a interesat sa citesti tot ce am scris, pt ca daca o faceai vedeai ca am scris cu 2 randuri mai sus ca imi cumparasem muguri de bambus. Si da, eu am in camara sos de peste si lapte de cocos, pe langa fasole si cartofi. Si daca tu mananci toata ziua fasole su cartofi, imi pare rau de sanatatea ta!

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 19 februarie 2012, 22:00  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire