<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Tortilla mexicana (Mexican tortilla)

Cooking with my soul

13 mai 2010

Tortilla mexicana (Mexican tortilla)






Ingrediente pentru 12 tortillas
  • 450 g faina pentru paine
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei de porumb
  • 240 ml apa foarte fierbinte


Amesteca ingredientele uscate, apoi pune uleiul, amesteca putin, si 3/4 din apa. Amesteca cu mana pana ce se formeaza coca. Daca coca nu se formeaza, mai adauga apa. Framanta cam 3 minute. Va rezulta o coca elastica. Pune in castron, acopera si lasa 30 minute.


Imparte coca in 12 bilute. (la mine sunt mai multe, pentru ca am folosit cantitati mai mari)



Din fiecare fa cate o placintica rotunda.






Pune-le cu hartie de copt intre, ca sa nu se lipeasca. Nu intinde tortilla prea subtire, ca sa nu devina crocanta dupa gatire.
Incalzeste bine o tigaie plata. Pune cate o tortilla. Cand incepe sa se umfle, intoarce-o pe cealalta parte.


Cand e aurie pe ambele parti, scoate tortilla din tigaie si ruleaz-o intr-un prosop de bucatarie curat. In felul acesta ramane calda mai mult timp si isi pastreaza forma rulata.
Continua pana ce le termini pe toate.

Etichete: ,

4 comentarii:

  • Buna Bradusa, am inceput de putin timp sa urmaresc blogul tau si sa incerc unele din retetele postate. Pana acum am avut rezultate bune cu painea fara framantare si as vrea sa incerc reteta de tortilla mexicana. Poti sa imi spui te rog la ce folosesti exact folia de aluminiu? Doar ca sa nu se uneasca foile odata intinse sau are alt rol? Multumesc

    De Anonymous Simona, La 12 iunie 2010, 20:39  

  • Buna Simona. Ma bucur mult ca ti-a reusit painea fara framantare. Sunt sigura ca o sa-ti iasa si tortilla.

    Folia de aluminiu se pune intre ele doar ca sa nu se lipeasca una de alta.

    Vezi sa nu intinzi foile foarte foarte subtiri, ca atunci cand le coci in tigaie se usuca si devin casante. Mai bine intinzi la inceput numai una, o coci si vezi cum se comporta. Te pup si daca mai ai intrebari, iti raspund cu drag. Si sa nu uiti sa-mi spui cum ti-au iesit.

    De Blogger Brindusa, La 12 iunie 2010, 20:51  

  • Le-am incercat aseara, au iesit foarte bune. Am facut doar jumatate de compozitie,data viitoare fac mai multe. Multumesc de raspuns.
    Ma duc sa mai ma inspir din blogul tau, se apropie ziua de nastere a sotului si as vrea sa pregatesc cateva aperitive rapide si bune.

    De Anonymous Simona, La 13 iunie 2010, 12:29  

  • Ce bine imi pare ca au iesit!

    Antreuri nu stiu daca o sa gasesti prea multe la mine in blog. Dar un tort bun sigur o sa gasesti :)

    Te pup si o zi buna.

    De Blogger Brindusa, La 13 iunie 2010, 13:06  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire