<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Gratarul anti 1 Mai

Cooking with my soul

3 mai 2010

Gratarul anti 1 Mai




Toata nebunia asta cu sarbatoarea de 1 Mai mie mi se pare o indobitocire. Pai ce face tot romanul (sau marea majoritate)? Iese sa faca gratar, pe care pune halci de carne si mici. In timp ce fleicile se fac, el bea bere si asculta manele. Arunca peturile sau dozele pe unde apuca. Hraneste cu resturi cainii vagabonzi care au venit dupa miros. Cand pleaca lasa in urma lui numai mizerie. Vi se pare familiar?  Si toata nebunia asta e intretinuta de mass- media si de magazine care fac reduceri la carne si bere!!!!!!!!!!!!!

Mie ziua asta nu-mi spune nimic. A... ba chiar imi aminteste de perioade neplacute, in care vroiai sau nu, era ziua oamenilor muncii. Beah.

Fiind, totusi, cateva zile libere, eu aleg sa fac un gratar in linistea curtii de la tara.
Cand eram mai tanara, faptul ca am o casa la tara nu mi se parea ceva nemaipomenit. Acum, insa, am inceput sa apreciez linistea si frumusetea unui gutui inflorit





sau a unui mar


Si, mai ales pentru ca a inceput sa ma pasioneze mult bucatareala, mi se pare nemaipomenita tufa mea de oregano, care de vreo 4 ani creste si se inmulteste fara nici o chimicala (din toata gradina aia mare, cred ca e cea mai iubita planta)


precum si toate verdeturile si legumele care mi-au fost plantate in gradina (recunosc, eu sunt un gradinar de Bucuresti si nu am spor in gradina asta mare :D).

In final. am facut si noi un gratar, dar nu pentru ca e 1mai, ci pentru ca a fost un timp superb si asta ne place sa mancam.


Pui pentru Radu, un cotlet de porc pentru mine si vreo 2 cefe pentru sotul meu. Inainte de a le pune pe gratar le-am tinut la marinat peste noapte.

Marinada

  • 5 linguri sos soia
  • sucul de la o portocala
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • 4 catei de usturoi zdrobiti putin
  • 1 ardei iute rosu uscat taiat in 4
  • vin rosu cat sa cuprinda carnea
  • cateva fire de patrunjel si oregano,

Am servit carnea cu piure de cartofi si o salata minunata, pe care v-o povestesc maine.



Etichete: , , ,

6 comentarii:

  • 1 mai e in continuare ziua muncii, din ce in ce mai ciudat si mai diferit interpretata pe unde te uiti... nici pentru mine nu are vreo semnificatie. avea, cand eram mai juna, ca se dadea liber la Vama Veche. acum e doar o zi in care sunt magazinele inchise si trebuie sa fiu atenta sa iau paine din vreme :). altfel, de acord cu tine cu casa la tara - e frumos tare sa stai in curte si sa te delectezi cu mirosul florilor de primavara.

    De Anonymous Zazuza, La 3 mai 2010, 07:07  

  • Ca adevar graiesti,Brandusa..............ce mult mi-am dorit Bucurestiul in tinerete....si m-am mutat in Bucuresti....iar acuma am fugit din Bucuresti , m-am intors de unde am plecat, mai aproape de parinti, mai aproape de curtea cu gradina si rasaduri, cu pomi infloriti, cu multitudinea de culori a florilor, cu ciripitul pasarelelor.Oare sunt semne de batranete???????????.............ha,ha,ha.
    Te pup mult!

    De Blogger maria mihalache, La 3 mai 2010, 08:20  

  • @zazuza, e ziua muncii, dar cum au acaparat-o si folosit-o comunistii, mie cat oi trai nu-mi mai iese din minte. Si da, si mie imi placea cand aveam ceva ani mai putin :D

    De Blogger Brindusa, La 3 mai 2010, 16:25  

  • @Medi: Sunt semne de maturizare! Sa stii ca eu mai mult de 2 saptamani nici fara Bucuresti nu pot sta. Sunt nascuta crescuta aici si mi-a intrat in sange oarecum.

    De Blogger Brindusa, La 3 mai 2010, 16:28  

  • Nu ma mai joc cu tine! Si eu vreau tufa de oregano....Nu mi-aplacut niciodata iesitul la iarba verde si gratareala in turma de 1 mai. Ca sa nu mai vorbim de ce ramane dupa. Ai dreptate! Fain gratar ai facut!

    De Blogger bucatar maniac, La 3 mai 2010, 18:40  

  • @bucatar maniac: daca pui anul asta in ghiveciul mare, la anu o sa ai si tu.

    De Blogger Brindusa, La 3 mai 2010, 19:29  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire