<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Ingetata de capsuni (Homemade strawberry icecream)

Cooking with my soul

6 mai 2010

Ingetata de capsuni (Homemade strawberry icecream)



Scroll down for English recipe
 
Vaai, Doamne, ce buna a fost Nici nu pot sa scriu prea multe despre ea, ca-mi ploua in gura. Sigur trebuie sa mai fac o tura.



  • 500 g capsuni
  • 800 g frisca
  • 10 linguri zahar
Am gasit o smantana foarte buna, asa ca am hotarat sa fac o inghetata fara oua.
Am mixat capsunile cu blenderul vertical, dupa care le-am dat prin sita deasa ca sa mai iasa din seminte.
Am amestecat sucul de capsuni cu zaharul pe foc, pana ce zaharul s-a topit. Am lasat la racit siropul, apoi l-am amestecat cu frisca. L-am congelat foarte rapid (am dat congelatorul pe maxim) ca sa nu faca ace.
A iesit o ingetata super cremoasa si aromata.


English version

OMG, it was  sooooo good! I can not talk about it, because I have water in my mouth. I definitely must make another one.

Ingredients:
  • 2 cups strawberries, washed
  • 3 cups heavy cream
  • 3/4 cup granulated sugar
1. Beat the cream until fluffy. 
2. Blend the strawberries and filter them through a fine sieve.  Almost all seeds will remain in the sieve.
3. Pour the strawberry juice in a pot and mix with sugar over medium heat, until all sugar is dissolved
4. Let the syrup to cool completely. Add the heavy cream, mix thoroughly. 
5. If you have an ice cream machine, use it according to the manual. I don't have one, so I put the mixture in a freezer cooled at its maximum, until it became hard. Than turn the freezer back to minimum. 



Etichete: , ,

2 comentarii:

  • Arata foarte bine inghetata si cred ca e tare buna! Siropul de capsuni+zahar l-ai amestecat cu frisca lichida sau batuta spuma? Mersi.

    De Blogger Maria, La 6 mai 2010, 13:38  

  • Iti multumesc pentru vizita si aprecieri. La inghetata eu folosesc numai smantana batuta spuma, sa stea tare. Te astept sa-mi spui cum a iesit.

    De Blogger Brindusa, La 6 mai 2010, 15:01  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire