<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Pui cu ciuperci shiitake

Cooking with my soul

23 mar. 2010

Pui cu ciuperci shiitake





Ciupercile shiitake, se cultiva in estul Asiei, sunt uscate si apoi exportate in multe tari. Aceste ciuperci apar in multe mancaruri chinezesti, vietnameze, tailandeze si japoneze.






 Pentru a putea fi folosite in mancare, mai intai trebuie hidratate minim 2 ore in apa rece. Li se taie apoi piciorusul (care e cam tare).
Ciupercile shiitake au si proprietati curative. Sunt singurele vegetale care contin vitamina D, de aceea sunt importante in tratamentul osteoporozei, mai ales pentru vegetarieni. De asemenea reduc hipertensiunea, previn formarea calculilor biliari si intaresc sistemul imunitar.

Si acestea fiind zise, cum aveam prin dulap niste ciupercute din astea uscate, am facut rapid o mancarica.

Am folosit
  • 500 g piept de pui ,taiat fasii subtiri
  • 10 ciuperci shiitake, hidratate si taiate fasii
  • 2 cepe verzi
  • 1 cutie muguri de fasole soia
  • 1 cutie porumb mic
  • 1 lingurita condiment  5 Spice
  • 2 linguri sos soia
  • 1/2 cana apa in care au stat ciupercile
  • taietei de orez
  • 5 linguri ulei
Se aplica tehnica stir- fry  . Intr-un wok incalzeste uleiul, pune condimentul si stir- fry puiul, in transe. Scoate puiul si stir- fry ciupercile, apoi adauga pe rand ceapa, porumbul si mugurii de fasole. Pune inapoi carnea, adauga sosul de soia si apa si lasa pana ce carnea e complet facuta.
Pune taieteii de orez in apa fiarta si lasa-i 20 minute. Scurge-i de apa si serveste-i alaturi de mancare.




Etichete: , ,

4 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire