<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Chicken pulao (Pilaf de pui pakistanez)

Cooking with my soul

18 mar. 2010

Chicken pulao (Pilaf de pui pakistanez)





Thank you, Amir for this recipe.

Amir este colegul meu. De la el am aceasta minunata reteta. Si mi-a dat si niste amestecuri de condimente facute ca la mama lor. N-a vrut sa-mi spuna ce e in ele. Secret de familie ;) .
Mi-a spus insa, care ar fi ingredientele principale



  • 500 g carne pui, taiata fasii
  • 5 catei de usturoi, rasi fin (facuti pasta)
  • 5 cm ghimbir, ras fin (facut pasta)
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 bucata (3 cm) scortisoara
  • 5 cuisoare
  • 5 boabe piper negru
  • 1/4 lingurita praf chilli
  • 1 lingurita chimion (sau chimen) (zeera)
  • 1 lingurita turmeric (haldi)
  • 4 cesti orez basmati
  • 4 linguri ulei (de porumb am pus eu)
  • sare, dupa gust


Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si adauga scortisoara, cuisoare, piper, chimion. Prajeste putin pana ce incep sa sara. Adauga usturoiul si ghimbirul si caleste-le putin. Adauga ceapa si caleste la foc mediu (sa nu se arda). Adauga carnea, praful de chilli si turmeric


si amesteca-le. Adauga 2 cani de apa (sau supa clara de pui)


si lasa sa fiarba la foc mic (poti acoperi cu capac).
In acest timp spala orezul si pune-l in apa 15 minute. Scurge-l printr-o sita deasa. Adauga-l in mancare, cand carnea e aproape facuta.


Daca zeama a scazut prea mult, mai adauga apa (lichidul sa fie cam 1 cm deasupra orezului). Potriveste de sare.
Adu la fierbere, dupa care da focul foarte foarte incet, acopera cu un capac etans si lasa 10 minute. Inchide focul si mai lasa 10 minute.

Serveste cu salata sau muraturi.

Etichete: ,

6 comentarii:

  • Ce arome, ce gusturi, ce bunatate! Pacat ca nu pot combina carne cu orez... Dar, pot sa fac pilaful fara carnita. Felicitari, Brandusa pentru aceasta reteta orientala!

    De Blogger Elena Toma, La 18 martie 2010, 09:21  

  • Arata foarte bine si cred ca-i si f gustos!!! M-as bucura sa mai postezi retete pakistaneze, daca tot ai sursa langa tine;))..Poate un butter chicken..Am mancat unul acum un an, care avea pui imbracat intr-un fel de aluat si cu un sos bestial...dar n-am gasit inca reteta respec..

    De Blogger m.t., La 19 martie 2010, 00:06  

  • Elena, ma bucur ca-ti place. Te pup.

    De Blogger Brindusa, La 19 martie 2010, 00:58  

  • m.t., o sa-mi rog colegul sa intrebe in familie de retet asta. Daca o gasesc o sa o fac. Iti multumesc ca m-ai vizitat.

    De Blogger Brindusa, La 19 martie 2010, 00:59  

  • Mersi Mult!Sotzu meu este pakistanez si i-a placut la nebunie aceasta reteta.10+

    De Anonymous Oana22, La 22 iulie 2010, 22:22  

  • Oana, esti foarte draguta. Iti multumesc pentru comentariul tau.

    De Blogger Brindusa, La 22 iulie 2010, 23:21  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire