<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Papricas de pui cu galuste de gris (Paprika chicken with semolina dumplings)

Cooking with my soul

15 mar. 2010

Papricas de pui cu galuste de gris (Paprika chicken with semolina dumplings)








Ingrediente pentru 4 persoane


  • 4 bucati de pui (copane, piept, aripi sau ce mai ai prin casa), spalate si uscate
  • 500 g de ceapa (galbena, rosie, verde, de care ai), taiata nu foarte mic
  • 5 catei de usturoi, taiati
  • 100 ml ulei
  • 600 ml apa
  • 1 lingura boia dulce
  • niste boia iute (dupa gust)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 oua
  • aproximativ 100 g gris
  • sare, dupa gust
 Incalzeste uleiul intr-o cratita incapatoare si prajeste bucatile de carne usor, pe ambele parti. Scoate carnea si adauga ceapa si usturoiul. Caleste pana ceapa devine sticloasa.


 Pune carnea la loc in cratita, amesteca putin si adauga apa. Fierbe la foc foarte mic cam 1 ora (sau mai putin, daca carnea e fiarta prea tare).
In timpul asta fa galustile: Pune apa la fiert intr-o oala cam de 5 litri. Adauga 1 lingurita de sare. Galustile le faci cand apa incepe sa fiarba, nu inainte, pentru ca vor iesi tari. Bate bine ouale (cu mixerul daca se poate) si adauga 50 g de gris. Amesteca si, in functie de cat de mari sunt ouale, mai adauga gris pana ce obtii un amestec ce poate fi luat cu lingurita.
Da focul mai incet, astfel incat apa sa fiarba incet. Inmoaie lingurita in apa fierbinte si ia din compozitie. Pune toate galustile in apa care fierbe. Acopera cu un capac si fierbe 5 minute. Pune 1 cana cu apa rece si da din nou la fiert, pana ce galustile sunt complet fierte. Strecoara-le.
In cratita adauga boiaua dulce si iute si pasta de tomate, amesteca si da un clocot. Potriveste de sare si lasa sa fiarba 5 minute. Adauga galustile, cu grija, sa nu se sfarme si lasa-le sa fiarba putin in sos.



Serveste o bucata de carne cu 3-4 galusti si sos, alaturi de salata verde. Pofta buna.


Etichete: ,

6 comentarii:

  • Am vazut si eu usturoi verde si o sa fac acest papricas grozav! Fara galusti insa, ca n-am voie! O saptamana minunata, Brandusa!

    De Blogger Elena Toma, La 15 martie 2010, 12:01  

  • faina reteta.nu imi amintesc sa fi vazut retete cu galuste in sos.tot ce stiam eu era de supa cu galuste.cred ca mi-ar place sa gust mancarea asta a ta.arata foarte bine.o zi buna iti doresc

    De Blogger sarah, La 16 martie 2010, 14:54  

  • O da, Elena, cu usturoi verde iese si mai bun. Mai primavaratec.

    De Blogger Brindusa, La 16 martie 2010, 16:59  

  • Sarah, de fapt eu la mama le-am mancat cu galuste de faina. Cand m-am casatorit, sotul meu l-a vrut cu galuste de gris. Si a asa a ramas.
    Iti multumesc pentru vizita.Te pup.

    De Blogger Brindusa, La 16 martie 2010, 17:01  

  • sant Ionut din galati,am facut de multe ori si chiar mi-a iesit foarte bun.......mai bun ca al sotiei mele,desi e o buna bucatareasa la 25 de ani ai sai.

    De Anonymous Anonim, La 16 septembrie 2011, 11:39  

  • O mare bunatateeeeee.pup!!

    De Blogger Rocsy Ciobanu, La 10 martie 2012, 18:11  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire