<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Condimentul chinezesc - Cinci condimente (Five spice)

Cooking with my soul

1 feb. 2010

Condimentul chinezesc - Cinci condimente (Five spice)




Acest condiment a fost creat de catre chinezi ca sa cuprinda toate cele 5 elemente: acru, amar, dulce, iute, sarat. S-a vrut a fi un fel de "wonder powder". El poate fi folosit la marinarea carnurilor, dar si in retete cuprinzand carne si legume.
Intrucat are o aroma puternica, trebuie folosit cu moderatie. Unele retete actuale folosesc chiar 7 condimente, sau inlocuitori ai unor condimente.
Eu am hotarat sa raman la reteta originala:
  • 2 lingurite piper Szechuan (care nu este de fapt piper, ci sunt fructele uscate ale unui tip de tufa asiatica)
  • 8 bucati anason stelat
  • 12 cuisoare
  • 10 cm baton de scortisoara
  • 2 lingurite boabe de fenicul (sau chimion)
Prajeste uscat piperul Szechuan si anasonul stelat la foc mic, ca sa nu se arda, cam 3 minute, pana ce se elibereaza aromele. Rupe in bucati mici batonul de scortisoara si pune toate condimentele intr-o rasnita. Rasneste pana devin o pulbere fina. Da prin strecuratoare ca sa elimini bucatile mari.
Foloseste cu moderatie.

Etichete: , ,

2 comentarii:

  • Brandusa,sunt impresionata de ceea ce scrii si sunt fericita ca te-am descoperit in aceasta seara. Maine imi voi face un cont si sper sa aflu mai multe.
    Ai fost inspirata ,adevarat fara suflet nimic nu e...

    De Anonymous Anonim, La 24 februarie 2010 la 22:02  

  • Anonim, iti multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru vizita pe care mi-ai facut-o. Mi-ar fi placut sa stiu cum te cheama, ca sa- ti pot spune pe nume. Te mai astept pe aici cu drag.

    De Blogger Unknown, La 25 februarie 2010 la 16:58  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire