<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Tempura cu creveti

Cooking with my soul

25 ian. 2010

Tempura cu creveti








Tempura este un preparat japonez foarte simplu de facut (ca un fel de pane), folosit pentru peste, fructe de mare sau legume.
Pentru tempura se folosesc:
  • 1 ou
  • 100 ml apa rece, de la gheata
  • 3 linguri faina
Apa folosita trebuie sa fie foarte rece, pentru ca preparatul (care va fi prajit in mult ulei) sa nu absoarba prea mult ulei.
Mai intai se pregatesc crevetii, cam 500 g, decongelati si stersi ca sa nu fie uzi.
Intr-o tigaie nu foarte mare, dar adanca, pune ulei sa se incinga foarte bine. Uleiul trebuie sa aibe o inaltime de aproximativ 4 cm, daca nu mai mult.
Tempura se pregateste exact cand uleiul e fierbinte, nu inainte. Intr-un castron bate bine oul, adauga apa si amesteca. Adauga faina si amesteca putin, nu prea mult. Pot ramane cocoloase de faina neamestecate, ele dand o consistenta aparte amestecului prajit.
Baga crevetii in oul batut si prajeste-i in uleiul incins 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate-i pe servetele absorbante. Serveste crevetii calzi,cu sos japonez.
Cum eu nu am avut toate ingredientele pentru un astfel de sos, am folosit substituenti:
  • 5 cm ghimbir prospat, ras
  • 2 linguri sos soia
  • 6 linguri vin alb, dulce
  • zeama de lamaie
  • sare dupa gust
Se amesteca toate si se lasa putin la frigider, ca sa se intrepatrunda aromele.
Pofta buna!

Etichete: ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire