<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Sos Pesto (Pesto)

Cooking with my soul

22 ian. 2010

Sos Pesto (Pesto)







Inca o reteata din minunata mea carte de bucate italienesti "Pasta all'italiana".

Este un sos care are la baza frunze proaspete de busuioc. Le poti gasi in orice supermarket, sunt cam scumpe, dar sosul e o bunatate.

Pentru 4 persoane
  •  2 maini frunze de busuioc
  • 1-2 linguri muguri de pin (pinoli)
  • 30 g parmezan ras (+ 30 g pecorino ras , daca ai)
  • 4 catei mici de usturoi (sau 2 mari)
  • ulei de masline, sare
Mugurii de pin sunt niste alune mici si lunguiete. Eu  le-am gasit in Bucuresti in Piata Matache la o taraba.
Cel mai usor sosul se face cu mixerul vertical.  Reteta originala spune ca se face intr-un mojar. Tu alegi.
Frunzele de busuioc se sterg cu atentie cu un servet, nu se spala, pentru a nu-si pierde aroma. Daca nu-ti place aroma de busuioc, poti pune jumatate din cantitate patrunjel.

Prin urmare: pune busuiocul, usturoiul, mugurii de pin si sarea intr-un pahar si mixeaza bine. Adauga parmezanul ras. adauga cate putin ulei de masline, ca la maioneza pana ce obtii o crema consistenta.
Foloseste-l la paste, lasagne, pizza.




Etichete: , , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire