<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Dal Shorva- supa de linte indiana (Indian lentil soup)

Cooking with my soul

15 ian. 2010

Dal Shorva- supa de linte indiana (Indian lentil soup)






Si cum bucataria indiana e una din preferatele mele, m-am gandit sa incerc ceva pentru felul intai.
Dal (sau dhal) e numele dat diferitelor tipuri de linte, iar "shorva"cred ca e inrudita cu ciorba noastra.

Ingrediente (Pentru 4 portii)
  • 300 g linte rosie
  • 1 lingurita curcuma
  • 1/2 lingurita chilli pudra
  • 1 lingurita chimen pudra
  • 2-3 frunze de dafin (ar trebui sa folosesc frunze de curry,
  • 1/ 4 lingurita cardamom praf
  • 2 lingurite mustar boabe (alb sau negru)
  • 2 catei de usturoi rasi fin
  • sare, piper dupa gust
  • felii de lamaie



Indicatii:
Spala bine lintea si pune-o la fiert cu urmatoarele 6 ingrediente in 4 l de apa. Fierbe la foc mic pana ce lintea este fiarta. Scoate frunzele de dafin.
Amesteca supa sau paseaz-o putin cu o lingura ca sa aibe o consistenta mai fina.
Soteza usturoiul si semintele de mustar in ulei pana se auresc. Adauga in supa si mai fierbe la foc mic 5 minute.
Scoate coaja si partea alba de pe lamai si pune cate o felie in fiecare farfurie. Pune supa deasupra si seveste-o calda cu paine.


Etichete: , ,

5 comentarii:

  • shorva sau shorba inseamna supa in urdu/hindi iar frunzele de curry si foile de dafin sunt complet diferite.una peste alta ti-a iesit o supica foarte reusita.felicitari

    De Blogger sarah, La 23 martie 2010 la 14:49  

  • Asa e, Sarah, frunzele de dafin sunt diferite de cele de curry. Dar, in Romania n-am vazut frunze de curry si, dupa ce am citit,se recomanda a fi inlocuite cu frunze de dafin. Multumesc pentru comment si pentru vizita.Te pup.

    De Blogger Unknown, La 23 martie 2010 la 16:44  

  • Am gasit frunze de curry intr-un banal ABC din Cluj...
    Cat despre supa.... e super.Noi o mancam cu mare placere.

    De Anonymous Anonim, La 28 februarie 2011 la 11:13  

  • iese buna. Dar NEAPARAT trebuie folosite TOATE condimentele specificate in reteta!
    Pofta buna!

    De Anonymous Anonim, La 18 noiembrie 2012 la 23:38  

  • pai de aia le-am si pus, sa fie folosite :) Multumesc.

    De Blogger Unknown, La 18 noiembrie 2012 la 23:41  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire