<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Blatul Genoise

Cooking with my soul

11 ian. 2010

Blatul Genoise


Acest blat nu contine nici un fel de elevatori chimici (praf de copt sau bicarbonat). El creste la copt pentru ca contine oua batute foarte bine. De aceea cand se incorporeza celelalte ingrediente trebuie sa ai mare grija. Eu m-am documentat aici . Eu am avut nevoie de un blat subtire (am folosit o forma de tort de 25 cm), dar daca vrei unul mai inalt, dubleaza cantitatile de ingrediente.



Ingrediente:
  • 5 oua batute putin
  • 100 g zahar tos
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 20 g unt topit si racorit

Incalzeste cuptorul la 180 grade.
Unge cu unt o forma rotunda de 25 x 8 cm, pune hartie de pergament pe fund si unge din nou.
Combina ouale batute cu zaharul si incalzestele putin la baia de aburi. Ia de pe aburi si bate pentru 10 min la viteza mare, sau pana cand se mai intareste.
Amesteca usor faina si cacaua, cernute in prealabil.


Amesteca incet untul.
Toarna in forma si coace aprox. 35- 40 min la 180 grade. Lasa la racit si scoate blatul din forma. Taie pe oriziontala in doua.


Etichete: , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire