<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Sachertorte

Cooking with my soul

1 ian. 2010

Sachertorte

La multi ani si anul 2010 sa va aduca tot ce va doriti!

Acesta este tortul cu care am intampinat noi anul nou. E un tort de origine austriaca, plin de ciocolata. Se spune ca reteta originala e tinuta strict secreta, asa ca eu am aici doar o copie. Si, totusi, ce bunatate.....

 

Ingrediente:
Pentru blat
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 100 + 70 g zahar tos
  • 120 g ciocolata amaruie ( 50- 64 % cacao) topita si racita
  • 5 oua mari, separate
  • 100 g faina pentru prajituri
  • 1/ 4 lingurita praf de copt
  • vanilie dupa gust 
  • un praf de sare
Siropul
  • 10 linguri apa + 10 linguri zahar se fierb 3 minute
  • 3 linguri brandy sau lichior de cirese amare (sau visine, sau alte fructe)
Gem de caise de buna calitate, un borcan de 400 g, inmuiat

Glazura (Ganache) (se prepara exact inainte de a o folosi)
  • 150 g smantana grasa
  • 25 g unt la temperatura camerei
  • 150 g coicolata amaruie (64- 85 % cacao)
 Frisca (neaparat) indulcita pentru servit

Indicatii :

Incalzeste cuptorul la 165 grade Celsius. Pune hartie de pergament intr-o forma rotunda.

Amesteca untul cu 100 g zahar pana ce devine o crema pufoasa si zaharul s-a topit.Adauga pe rand ciocolata, galbenusurile, vanilia, amestecand bine dupa fiecare.

Bate bine albusurile cu sarea. Adauga 70 g zahar si bate bine din nou.

Adauga in faina praful de copt si cerne.

In ciocolata amesteca pe rand faina si albusul. Pune in forma si coace la 165 grade pentru 45-55 minute sau pana cand e facut (o scobitoare bagata i mijloc iese curata). Lasa la racit la temperatura camerei.

Tie blatul in doua pe orizontala, unge cu siropul si umple cu gemul de caise.



Fa glazura :
Pune smantana pe aragaz si da un clocot (nu mai mult). Inchide aragazul si lasa smanata sa se raceasca putin. Adauga peste ciocolata rupta in bucati mici. Amesteca incet incepand din mijloc spre extremitati pana ce toata ciocolata e topita. Incearca temperatura amestecului cu degetul. Daca simti cald, lasa-l la racit. Amestecul trebuie sa aibe cam 35 de grade cand adaugi untul. Amesteca bine untul si toarna glazura imediat peste tort. Niveleaza si da la frigider.
Tortul se serveste neaparat cu smantana putin indulcita.
Pofta buna!

Etichete: , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire