<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Salata Tzatziki (Tzatziki Salad)

Cooking with my soul

16 dec. 2009

Salata Tzatziki (Tzatziki Salad)




 Scroll down for English version



All my friends know that I am forever in love with Greece. During winter, when I remember its blue waters and white sand beaches i have to do something ... a greek dish

Cei care ma cunosc stiu ca Grecia este tara mea de suflet. Sunt etern indragostita de ritmul ei domol in concordanta cu valurile marii. Iarna ma apuca asa un dor.... Salata asta imi aduce aminte de tavernele grecesti unde am petrecut atatea clipe frumoase.


Ingrediente:

  • 2 castraveti mari (cam 400-500 g)
  • 5-6 catei usturoi rasi pe razatoarea mica
  • 400 g iaurt gras
  • sare dupa gust

 Instructiuni:

 Inainte de a face salata trebuie sa pregatesti putin iaurtul, pentru ca la noi nu se gaseste iaurt gros. Eu folosesc iaurt Cedra, din lapte de oaie si bivolita. Pe o strecuratoare pune tifon indoit in 4. Pune iaurtul in strecuratoare si lasa-l la scurs, in frigider, cateva ore (il poti lasa peste noapte).

Curata castravetii de coaja si rade-i pe razatoarea mare. Presara 1/2 lingurita sare si amesteca. Lasa 10 minute, pentru ca sa-si lase zeama.
Stoarce castravetii bine in pumn si amesteca-i bine cu usturoi, sare si iaurt. Lasa la frigider cam o ora, pentru ca usturoiul sa-si lase aroma.
Pofta buna!


English version

This salad reminds me of Greek taverns ...

Ingredients:

  • 2 large cucumbers (400- 500 g)
  • 5-6 cloves of garlic, finely grated
  • 400 g yogurt (fat)
  • salt

Directions:

The yogurt must be at least 8% fat. You have first to drain it. For this put some gauze on a strainer (as a filter) and put inside the yogurt. Leave in the refrigerator for 5 hours or overnight.

Peel and grate the cucumbers. Mix with 1/2 tsp of salt and leave for 10 minutes. Squeeze out al the water from the cucumbers.
Mix with garlic, yogurt, salt. Refrigerate for 1 hour and serve.

Etichete: , , , ,

2 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire