<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Creveti cu usturoi (Garlic shrimp)

Cooking with my soul

15 dec. 2009

Creveti cu usturoi (Garlic shrimp)



Scroll down for English version


Marturisesc ca pana acum vreo luna mi-a fost frica sa gatesc creveti!
Toata lumea stie ca daca-i lasi prea mult devin tari, iar daca nu-i lasi suficient, sunt cruzi.
 Sa-ti fie rusine, mi-am zis eu intr-o zi si am inceput cautarile pe internet.
Iata prima mea reteta, care a fost un succes, dupa cum afirma gurmanzii mei. Si nici nu dureaza mult: in 10 minute ai terminat.



Ingrediente (pentru 3-4 persoane):

  • 500 g creveti mari cruzi, decorticati si curatati de vinisoare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 1/4 lingurita ardei iute uscat (sau pudra de chilli)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri vin alb
  • 2 linguri patrunjel, taiat marunt
 Indicatii:

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu pana cand usturoiul devine maroniu. Adauga crevetii si lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Crevetii sunt facuti cand devin opaci (nu mai sunt sidefii).
Pune lamaia, vinul, patrunjelul, amesteca si mai lasa cam 1 minut (sa scada putin).
Se servesc crevetii imediat cu sosul format. Pofta buna!



English version:

Ingredients (for 3-4 persons):
  • 500 g shrimp, peeled and deveined
  • 4 tbs olive oil
  • 5 garlic cloves, sliced
  • 1/4 tsp red pepper flakes (or chilli)
  • 2 tbs lemon juice
  • 3 tbs white wine
  • 2 tbs parsley, minced

Directions:
Heat a large skillet and add the oil. Heat it. Add the garlic and the pepper flakes. When the garlic starts to brown, add the shrimp.
Stir and continue to cook for 2 minutes on each side, until shrimp is cooked and pink.
Add lemon, wine, parsley, stir and cook for 30 more seconds. 
Serve immediately.

Etichete: , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire