<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Tort diplomat cu fructe

Cooking with my soul

16 dec. 2009

Tort diplomat cu fructe

Postez aceasta reteta pentru nepoata mea, Silvana, care abia s-a casatorit si vrea sa invete din ale bucataritului. Te pup si-ti promit ca in curand o sa pun si poze cu etapele de pregatire pas cu pas.




Chiar daca esti un impatimit al ciocolatei, nu se poate sa nu apreciezi acest desert, mai ales dupa o masa copioasa (asa cum pare a fi masa de Craciun).


Ingrediente:

Crema
  • 3 oua mari
  • 250 g zahar tos
  • 15 ml rom
  • 150 ml coniac (sau sampanie)
  • 400 g frisca
  • 30 g gelatina granule (din pliculete)
  • 150 ml apa (sau suc de fructe)
Mai ai nevoie de:
  • 300- 400 g piscoturi de sampanie (de la cofetarie, sau din supermarket)
  • 1 cutie compot de ananas taiat bucati
  • 1 cutie compot din alte fructe, sau 300 g fructe proaspete. Mie imi place sa folosesc portocale.
  • 200 g frisca, pentru ornat
  • fructe, pentru ornat


Indicatii:

Intr-un castron (sau cratita) de 3 l inmoaie gelatina in apa rece si lasa cca. 1 ora, pana cand absoarbe toata apa.
Sparge ouale si separa-le. Albusurile se bat spuma tare , adauga 150 g zahar si romul si bate in continuare pana cand se intareste ca o zapada (bineinteles ca poti face asta cu mixerul electric).
In castronul cu gelatina pune galbenusurile si restul de zahar si bate compozitia la baie de aburi pentru 8 -10 minute, pana ce se dizolva bine gelatina si se leaga crema.

Baia de aburi e o modalitate de a incalzi un preparat la o temperatura sub cea de fierbere. Pentru asta se pune la fiert apa intr-o ulcica. Cand apa a inceput sa fiarba se pune castronul deasupra, in asa fel incat sa fie deasupra nivelului apei. Numai aburii fierbinti trebuie sa ajunga la el. Se amesteca incontinuu, ca sa nu se taie compozitia.

Ia castronul de pe aburi, adauga zaharul vanilat si  amesteca pe un vas cu apa rece, pana cand crema ajunge la temperatura degetului. (adica daca bagi degetul, nu mai simti cald). Adauga albusurile amestecand de jos in sus ca sa nu se lase, de vreo 8 ori pana se omogenizeaza bine (ai grija la fundul castronului!). Adauga coniacul si frisca si amesteca de cateva ori.

Ia o cratita mai inalta, cam de 3 kg si pune in ea o folie de celofan umezita in prealabil.  Pune piscoturile de jur imprejur si ananasul (scurs) pe fundul cratitei. Pune 1/2 din crema. Pune celelalte fructe si restul de crema. Peste crema pune restul de piscoturi.
Aduna marginile celofanului peste piscoturi. Lasa la frigider cel putin 24 ore.
Ca sa montezi tortul, desfa folia de celofan si pune un platou peste cratita. Rastoarna cratita si scoate-o incet de pe tort. Indeparteaza cu grija celofanul. Orneaza cu frisca si fructe.
Pofta buna!


Etichete: , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire