<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Parfait de zmeura si ciocolata (Raspberry and chocolate parfait)

Cooking with my soul

3 aug. 2012

Parfait de zmeura si ciocolata (Raspberry and chocolate parfait)






Pentru ca azi e vineri, ma gandesc ca poate pentru weekend vreti sa faceti un parfait simplu si bun. Rapid nu prea e, ca tot trebuie sa asteptati cateva ore pana sa se congeleze. Acum, nu stiu daca asta e reteta de parfait, dar consistenta mi-a adus aminte de zilele copilariei de mult trecute, ca nu stiu daca mai e cineva sa-si aduca aminte cand ma duceam la ghereta de inghetata si cumparam dreptunghiurile de parfait invelite in staniol: de fistic, de cacao sau de vanilie. Si erau asa de aromate si cremoase... exact ca inghetata asta. Eu am facut-o cu masina de inghetata, dar la fel de bine se poate face si direct in congelator, numai ca trebuie sa aveti grija sa o amestecati de 3-4 ori la intervale de cate o ora, ca sa nu faca ace de gheata.

Pofta buna si un sfarsit de saptamana parfait :)




Parfait de zmeura si ciocolata

Ingrediente:
  • 2 cutii mascarpone
  • 200 g smanatana 20 % grasime
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata
  • 300 g suc de zmeura (din zmeura proaspata sau decongelata)
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g zahar tos
Cum se face:
  • Mai intai se face inghetata de  zmeura: Amesteca sucul de zmeura cu zaharul pudra pana acesta se dizolva. Adauga 100 g smanatana si 1 cutie mascarpone. Mixeaza bine, pana ce totul e omogenizat bine. Pune amestecul in masina de ingheata, conform specificatiilor.  Toarna inghetata de zmeura intr-o forma dreptunghiulara de chec si pune-o la congelator pana ce se ingheata bine.
  • Pentru parfait de ciocolata: Incalzeste laptele cu zaharul tos, pana ce acesta se dizolva. Ia de pe foc si adauga cicolata rupta in bucati mici. Las-o pana incepe sa se topeasca. Amesteca bine, sa se topeasca toata ciocolata. Lasa amestecul sa se raceasca.
  • In amestecul de ciocolata pune restul de smantana si 1 cutie mascarpone. Mixeaza bine, pana ce inghetata e omogena. Pune amestecul in masina de inghetata, conform specificatiilor. Toarna parfait-ul de ciocolata peste cel de zmeura si lasa la congelat.
  • Inainte de servire se tine inghetata 1/2 de ora la frigider. Se taie felii. 

Etichete: , , , , , , , ,

18 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire