<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Quiche cu branza de capra, flori de dovlecei si sos de zmeura (Goat cheese and zucchini flowers quiche with raspberry sauce)

Cooking with my soul

25 iul. 2012

Quiche cu branza de capra, flori de dovlecei si sos de zmeura (Goat cheese and zucchini flowers quiche with raspberry sauce)






Pe dumneaei draguta asta de tarta (sau quiche, ca sa ne frantuzim putin) am conceput-o special pentru provocarea lunii iulie "Dulce Romanie". Tare mult mi-a placut tema aleasa de "Simplu si bun", aceea de a alege doua dintre : branza de capra, vanilie si zmeura. Vanilia si zmeura: piece of cake. Branza de capra cu vanilia, hmmmm merg si ele daca folosesti branza dulce. Dar eu am vrut sa fie ceva mai ... exotic, asa ca m-am gandit la branza sarata de capra + zmeura. Si, ca sa raman totusi in my comfort zone, le-am pus pe toate intr-o tarta. Pentru quiche-ul acesta eu am folosit branza facuta in casa, din lapte de la capritele personale (ale doamnei Mariana) si cu cheg natural. Dar la fel de buna e si branza de capra cumparata de la magazin ;)
Sosul de zmeura este de fapt o reductie cu otet de vin rosu. Eu l-am folosit ca garnitura, pentru ca m-am gandit sa las pe fiecare sa aleaga cat si daca foloseste acest sos. Asta pentru ca sotul meu e putin mai mult cam reticent la alaturari de care n-a auzit si necesita munca de lamurire, dar se da el pe brazda pana la urma. La fel de bine sosul se poate pune din loc in loc in quiche, ca sa-l umple de arome inca din cuptor.



Quiche cu branza de capra, flori de dovlecei si sos de zmeura

Ingrediente:
  • 100 g unt rece, taiat cubulete
  • 250 g faina
  • 1 ou + 3 oua
  • 400 g branza de capra sarata
  • 300 ml lapte
  • 500 g zmeura
  • 4 linguri otet de vin rosu
  • cateva flori de dovlecel

Cum se face:
  • In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul si un ou.
  • Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in congelator 30 minute. Cand ai scos coca din congelator, incalzeste cuptorul la 180 C
  • Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta
  • Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe  fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.
  •  Coace tarta 15 minute, nu total, la 180 C
  • In acest timp prepara sosul de zmeura. Da zmeura printr-o sita, ca sa separi pulpa de seminte. Amesteca sucul de zmeura cu otetul de vin si fierbe-le la foc foarte mic, pana ce lichidul se injumatateste.
  • Pentru umplutura marunteste branza si bate usor cele 3 oua. Amesteca bine branza, ouale si laptele. 
  • Scoate coaja de tarta din cuptor, si cu grija scoate boabele de fasole si foaia de copt. Pune in ea amestecul de branza. Deasupra pune cateva flori de dovlecel si din loc in loc sos de zmeura. Coace tarta 30 - 40 minute la 180 C.
  • Quiche-ul se poate manca atat cald, cat si rece.

Etichete: , , , , , , , ,

17 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire