<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Mancare de vita cu ardei si ceapa (Beef with bell peppers and onion)

Cooking with my soul

2 iul. 2012

Mancare de vita cu ardei si ceapa (Beef with bell peppers and onion)






Daaaa stiu, azi e luni si lunea nici iarba nu creste, nici sa te dai jos din pat nu vrei, nici chef de a face mancare nu ai... Dar ce te faci cand barbatul/copilul/stomacul personal incep sa vocifereze ca nu mai e nimic prin frigider, ca am ras totul in weekend si acum ce ne facem? Of, si iar trebuie mers in piata, si sacosele alea sunt cam grele chiar daca le duc pana la masina, vaaai si dupa aia trebuie sa urc cu ele trei etaje (ca noi n-avem lift). Doamne, de ce n-au inventat inca teleportarea? Apasam un buton, zicem "ingheigi" si gata eram acasa.  Dar lasa ca fac eu azi mancare doar cu trei ingrediente si ce mirodenii oi mai gasi prin sertare (ca doar am doua sertare pline cu asa ceva).

Prin urmare ia sa vedem ce trebuie sa iau din piata:

Ingrediente pentru 4 persoane
  • 400 g rasol alb de vita
  • 1/2 kg ardei de toate culorile, taiati fasii
  • 6 cepe mari, taiate rondele
  • 4 linguri ulei de porumb
  • 1 lingura amidon de porumb (sau faina)
  • cate 1/2 lingurita de oregano uscat, cimbru uscat, boia iute, piper
  • sare dupa gust
  • 1/2 legatura de patrunjel

Mod de pregatire:
  • Taie carnea de vita fasii foarte subtiri. Daca este umeda, tamponeaza bine carnea cu hartie absorbanta. Pune fasiile de carne intr-un castron, presara peste ele amidonul, 1/2 lingurita sare, oregano si cimbru. Amesteca bine pana ce carnea e acoperita de toate ingredientele. 
  • Incalzeste bine uleiul intr-o tigaie mare si prajeste fasiile de carne pe toate partile, cam 5 minute in total. Daca e prea multa carne e preferabil sa o prajesti in mai multe transe, ca sa se aureasca frumos si sa nu fiarba in suc propriu. Pune peste carne 1 pahar (cam 300 ml) de apa sau supa clara de vita. Lasa sa fiarba 10 minute la foc mic.
  • Adauga ardeii si ceapa, boiaua si piperul. Amesteca. Mai pune un pahar cu apa. Acopera tigaia si fierbe mancarea la foc mic pentru 1 ora. Daca sosul scade prea mult, mai pune putina apa. In final potriveste de sare si piper.
  • Taie marunt patrunjelul si presara-l peste mancare.
  • Mancarea de vita cu ardei si ceapa se poate manca cu garnitura de orez simplu sau cartofi natur. 

P.S. Fiind in vacanta, sunt mai mult pe la tara unde internetul e tare buclucas. Prin urmare imi este tare greu sa postez si sa raspund la mesajele primite. Sa fiti siguri ca le citesc cu mare drag, dar e posibil sa nu va pot raspunde fiecaruia in parte. Va pup.



Etichete: , , , , , , , , , ,

9 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire