<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Inghetata cu mascarpone, miere si zmeura (Mascarpone, honey and raspberry ice cream)

Cooking with my soul

28 iun. 2012

Inghetata cu mascarpone, miere si zmeura (Mascarpone, honey and raspberry ice cream)





Sunt in vacanta, dragii mei. Finally! Pentru vreo doua luni am terminat cu sculatul la ore fixe si gandurile despre serviciu. Am de gand sa ma relaxez si sa fac doar ce-mi place :))) Daca o sa pot. Pana una alta, v-am facut o inghetatica la masina mea proaspat cumparata (de vreo luna). E una ieftina (am dat cam 100 de RON pe ea), No Name, luata de la Real.

Cand am cumparat-o, am zis ca l-am prins pe Dumnezeu de picior. Ma gandeam ca gata, pun ingredientele in cuva si in 20 de minute am inghetata in gura cana. Poate la masinile de inghetata mai scumpe sofisticate sa se intample asa, dar la a mea NU. A trebuit sa pun inghetata si in congelator, pentru ca dupa 25 de minute de stat la framantat in masina, era tot curgatoare. Doar ce fusese in contact cu cuva era inghetat si bun de mancat (ceea ce am si facut :D). Cu toate astea, inghetata a iesit extrem de buna si cremoasa, chiar daca nu i-am pus oua. Ma gandesc ca tot amestecatul ala zeci de minute ajuta la ceva ;)
In concluzie, masinuta de inghetata isi merita banii. O folosesc cam de 2 ori pe saptamana, pentru ca are capacitatea cam mica si noi suntem mari mancatori de inghetata. In urma multelor experimente facute, am descoperit ca inghetata de fructe se face cel mai rapid, poate pentru ca fructele contin multa apa. Cel mai greu se face inghetata cu smantana/mascarpone si ciocolata. Pe asta trebuie s-o tii cateva ore la congelator inainte s-o poti manca.

Aaa si inca ceva: cand tineti cuva in congelator, sa-l dati la maxim. Cu cat e mai inghetata cuva, cu atat rezultatele sunt mai bune.




Ingrediente:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml lapte
  • 4- 5 linguri cu miere (sau dupa gust)
  • 300 g zmeura
Mod de pregatire:
  • Incalzeste laptele cu mierea, pana ce aceasta se dizolva.  Pune mascarpone si amesteca bine ca sa se omogenizeze complet. Adauga zmeura si amesteca. Pune la frigider 1 ora, ca sa se raceasca bine.
  • Scoate cuva din frigider, ataseaza-i motorul si porneste masina de inghetata. Toarna inghetata in cuva (cu grija sa nu curga si pe langa). Lasa masina sa mearga 20 de minute (sau conform specificatiilor).
  • Scoate inghetata si pune-o in congelator cateva ore, pana se inghetata bine.
 

Etichete: , , , , ,

14 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire