<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Tarta cu crema caramel (Caramel tart)

Cooking with my soul

20 iun. 2012

Tarta cu crema caramel (Caramel tart)





Acum vreo cateva luni am vazut un film. The Help se numeste si mi-a placut tare mult. Asa ca m-am hotarat sa citesc si cartea dupa care a fost ecranizat. Am ales o varianta de audio- book, intrucat vroiam sa-mi umplu timpul spre si de la serviciu. Tot ce va pot spune despre cartea asta e ca m-a impresionat mai mult decat filmul. Sa fie superbul accent sudist al doamnelor care o citesc, sa fie imaginatia mea care a brodat tablouri personale pe marginea acestor cuvinte, nu stiu. Dar stiu ca niciodata pana acum n-am mai simtit un asa impuls de a face o reteta citita intr-o carte.
In mare, in carte (s-o cititi neaparat!) este vorba despre mai multe femei de culoare, care la inceputul anilor '60 au grija de casa si copiii mai multor familii albe din Sudul USA. E acolo un personaj, Minnie, care face niste deserturi minunate, printre care faimoasa tarta cu ciocolata si prajitura cu caramel. Aceasta din urma m-a ademenit pe mine. Acum, nu stiu daca ce am facut eu se asemana catusi de putin cu reteta lui Minnie, dar va pot spune ca am gasit reteta de crema caramel pe care o cautam de mult timp. Recunosc ca este putin cam dulce, dar eu am incercat sa reduc zaharul la minimum posibil. Daca puneti langa ea si cateva fructe de padure acrisoare, tarta asta o sa vi se para de vis.

Si mai cred eu ca tarta mea cu caramel o sa fie si pe gustul lui Andie, care gazduieste luna aceasta provocarea "Dulce Romanie" ;)



Ingrediente:

Pentru crusta
  • 150 g unt rece, taiat cubulete
  • 300 g faina
  • 1 ou
Pentru umplutura:
  • 200 g + 2 linguri zahar tos
  • 200 ml lapte
  • 2 oua mari, separate
  • 2 linguri cu varf cu amidon de porumb
  • 1 lingura cu unt
  • 100 g alune de padure



Cum se face:
  •  Amesteca untul cu faina, apoi adauga oul si amesteca putin pana ce se incorporeaza si se formeaza coca. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider pentru o ora.
  • Incalzeste cuptorul la 180 C si aureste alunele inauntru. 
  • In acest timp fa umplutura: Amesteca laptele cu galbenusul si amidonul. Pune cele 200 g de zahar intr-o craticioara, pe foc mic, pana ce se caramelizeaza. Toarna deasupra amestecul de lapte si, pe foc mic, amesteca pana ce zaharul se topeste si crema se ingroasa. Pune untul si amesteca pana ce se omogenizeaza. Lasa crema la racit. Amesteca alunele inauntru.
  • Pentru coaja de tarta, scoate coca din frigider si intinde-o la dimensiunea tavii. Intinde coca in tava, si coace 10 minute la 180 C in orb (acoper-o cu hartie de copt, toarna deasupra boabe de fasole si pune-o la copt). Scoate hartia de copt si fasolea si toarna crema in tarta.
  • Bate albusurile cu zaharul, pana se intaresc bine. Cu o lingura pune globuri de spuma pe toata suprafata tartei. Coace tarta la 170 C pentru 20 de minute. Daca albusurile deasupra se ingalbenesc prea tare, da focul mai incet. 
  • Lasa tarta la racit inainte de a manca o felie. Sau doua. Sau... dar mai bine ma opresc :)))

Etichete: , , , ,

22 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire