<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Biscuiti cu ciocolata, fistic si alune (Chocolate cookies with pistachio and hazelnuts)

Cooking with my soul

18 iul. 2012

Biscuiti cu ciocolata, fistic si alune (Chocolate cookies with pistachio and hazelnuts)






 Voi ce mai mancati la micul dejun? Acum ca sunt in vacanta si ma trezesc putin mai mult spre pranz, pentru mine micul dejun e cat se poate de frugal. Prefer sa fac ceva dulce (asa il pacalesc si pe fimiu sa nu-si mai puna cereale din alea pline de E-uri si zahar in lapte) si sa-l mananc alaturi de cafeaua neindulcita. Saptamana aceasta a fost randul unor biscuiti cu multa ciocolata amaruie si doua tipuri de alune. Eu am lasat ceva mai mult biscuitii in cuptor, asa ca au iesit putin mai tari, numai buni de inmuiat in cafea :) Dar, daca ii lasati doar 10 minute in cuptor, o sa aveti niste biscuiti moi si pufosi. Fiecare cu preferatul lui ;)



Ingrediente:

  • 300 g ciocolata amaruie, taiata grosier
  • 120 g faina
  • 45 g cacao
  • 50 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 2 oua, la temperatura camerei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g alune de padure taiate grosier
  • 50 g fistic, taiat grosier
Cum se face:
  • Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartie de copt in tava de aragaz.
  • Amesteca faina, cacaoa si praful de copt. Cerne-le de 2 ori.
  • Topeste untul la baia de aburi, apoi pune ciocolata inauntru si las-o cateva minute sa se topeasca. Amesteca bine cu telul sub forma de para, pana ce se omogenizeza bine. Lasa la racit.
  • Amesteca bine ouale, zaharul si sarea. Amesteca inauntru ciocolata racita la temperatura degetului. Amesteca faina inauntru, apoi alunele si fisticul. 
  • Cu ajutorul unei lingurite pune gramajoare de coca pe tava si preseaza-le cu degetele, dandu-le o forma circulara. 
  • Coace biscuitii 15 minute ca sa fie crocanti sau 10 minute ca sa fie mai moi.
  • Scoate biscuitii pe un gratar si lasa-i sa se raceasca.



Etichete: , , , , , , , ,

15 comentarii:

  • Si mie imi place sa rontai biscuiti de casa dimineata...cu lapte, ceai sau capucino :)
    Vacanta placuta in continuare, pupici!

    De Blogger Delicious Flavours, La 18 iulie 2012, 10:31  

  • Foarte buni simplu sau langa o limonada acum.Pup!

    De Blogger Rocsy Ciobanu, La 18 iulie 2012, 11:20  

  • suna si arata apetisant, dar nu apare zahar la ingrediente,("Amesteca bine ouale, zaharul si sarea") as incerca reteta si sper sa nu mai lipseasca si altceva:D

    De Anonymous Anonim, La 18 iulie 2012, 11:55  

  • Gata, am pus si zaharul. Multumesc pt atentionare. Altceva nu mai lipseste, poti face reteta :)
    Si data viitoare poate te si semnezi, ca sa stiu si eu cu cine stau de vorba ;)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 18 iulie 2012, 12:04  

  • Faini biscuiti , vreu si eu vreo 2 la cafea

    De Blogger Dorina, La 18 iulie 2012, 13:50  

  • Noi tot biscuiti facem, sau cite o tarta ceva..., sintem anticereale, o singura data am cumparat, dadusem pe o punga vreo 4-5 euro, deh... erau asa mai de calitate si au sfirsit... direct in cosul cu gunoi, nici unul din membrii familiei nu a vrut, si am jurat ca pentru micul dejun, pregatesc mereu cite ceva... ca domnisoara din dotare e si anti-biscuiti cumparati, cica sint mai buni cei facuti de mami, cred ca-i place ca-si baga si ea degetele prin aluat... Gata, acum servesc doi biscuiti si plec ca am vorbit suficient...

    De Blogger Daniela, La 18 iulie 2012, 14:37  

  • Mmm.. n-am ajuns eu la micul dejun, dar merge la fix ptr o gustarica dulce!
    Pupici

    De Blogger Simona, La 18 iulie 2012, 15:18  

  • pe fimiu il apuca asa... cateodata dorul de cereale. Dar uita repede :)))
    Mare dreptate are domnisoara. Buna educatie are ;)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 18 iulie 2012, 15:22  

  • Mersic, Angela. :)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 18 iulie 2012, 15:31  

  • chiar ca as bea o limonada. Buna ideea ta. Fug sa pregatesc un ;)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 18 iulie 2012, 15:32  

  • Faini, Dorina. Te rog sa te servesti. Hai ca dau eu si cafeaua :)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 18 iulie 2012, 15:33  

  • Si la gustarica sunt buni, Simo. Si in loc de cina... cum vrei tu ;)

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 18 iulie 2012, 15:34  

  • Vaaaaai,ce ciocolatosi deliciosi.Mai sunt si pentru o pofticioasa ca mine?Macar niste bucatele mititele acolo.
    Pup!

    De Blogger DiaMar bucataria galbena, La 18 iulie 2012, 19:34  

  • Buna, sunt Ioana si am incercat reteta:) Pot spune ca reteta se inscrie la: simplu si eficient(imi pare rau ca nu pot incarca o poza:D) pe cand biscuitii, aici e o problema, sunt impropriu numiti "biscuiti", deliciu de ciocolata sau moft ciocolatos ar fi mai potrivit;) P.S. serviti cu inghetata se transforma, datorita texturii lor, in cel mai bun ice cream sandvich pe care l-a mancat cineva. Excelenti!

    De Anonymous Anonim, La 24 iulie 2012, 18:36  

  • Bine te-am gasit, Ioana. Ti-a placut, ce ma bucur! Cu inghetata n-am incercat, dar nu-i timpul pierdut :) mmmmm niste inghetata de vanilie, sau zmeura ... imi ploua in gura

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 24 iulie 2012, 18:59  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire