<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Pizza din faina neagra, cu pesto si mozzarella (Whole wheat flour pizza with pesto and mozzarella)

Cooking with my soul

13 iul. 2012

Pizza din faina neagra, cu pesto si mozzarella (Whole wheat flour pizza with pesto and mozzarella)







Caldura mare, monşer! Cum sa aprinzi mataluta cuptorul pe caldura asta fara sa inceapa sa-ti fiarba ce ti-a mai ramas prin cutia craniana? Asta e sinucidere curata. Si, totusi, ce ne facem cu poftele? Ca ai mei sunt obisnuiti cu o pizza pe saptamana si eu n-am mai facut de o luna. Gata, ma inarmez cu tot curajul si ma apuc de framantat. Si cu ocazia asta o sa folosesc si faina neagra pe care am cumparat-o de la Lidl. Sa vedem cum se comporta la copt. Si daca tot am tone de busuioc in gradina, ia sa pun eu si niste pesto pe blatul de pizza.

Mmmm ce arome vin din cuptor... si blatul ce frumos a crescut.... inca un experiment reusit. Toata familia e fericita, cu burtile pline si gata sa spele farfuriile. A happy family. Ceea ce va doresc si voua :)




Ingrediente pentru 3 persoane:
  • 500 g faina neagra
  • 1 pliculet drojdie uscata (7 g)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 400- 500 ml apa calduta
  • 300 g mozzarella rupta in bucati mici
  • 6 linguri pesto homemade
  • cateva masline taiate bucati mici

Mod de pregatire:
  • Pentru blat amesteca faina cu drojdia si uleiul. Pune apa si amesteca, pana se formeaza o coca mai moale. Framant-o putin, apoi pune-o la crescut pana ce isi dubleaza volumul. Am observat ca a durat putin mai mult decat la coca din faina alba. 
  • Incalzeste cuptorul la 200 C
  • Imparte coca in 3 parti egale si intinde-o in forma circulara. Unge fiecare blat cu pesto, deasupra caruia presara mozzarella si masline. 
  • Coace pizza pentru 15- 20 minute, la 180 C.

Etichete: , , , , , ,

8 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire