<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Curry de pui cu rosii in lapte de cocos (Chicken and tomatoes curry in coconut milk)

Cooking with my soul

15 dec. 2010

Curry de pui cu rosii in lapte de cocos (Chicken and tomatoes curry in coconut milk)


 

Aceasta e o reteta thailandeza foarte aromata.

  • 4 linguri ulei de porumb
  • 150 g piept de pui fara os si piele
  • 1 ceapa 
  • 3 catei de usturoi, rasi
  • 7 frunze de curry uscate
  • 1 cutie mare de rosii in bulion (sau 8 rosii intregi, felii)
  • 1/2 lingurita de chimion praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita chilli praf
  • 150 -200 ml lapte de cocos 
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 lingura seminte de susan, prajite uscat
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • garnitura de orez basmati



  1.  Taie carnea fasii subtiri (grosime 2-3 cm)
  2. Taie fasii rosiile din conserva
  3. Intr-un wok sau o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune ceapa si frunzele de curry. Caleste pana ce ceapa devine translucida. Ai grija sa nu se arda.
  4. Adauga  rosiile (din conserva sau proaspete) cu tot cu sucul si lasa 10 minute sa fiarba la foc mic
  5. Pune usturoiul si condimentele: coriandru, chili, chimion, sare. Fierbe 2 minute.
  6. Adauga carnea si fierbe la foc mic pana ce e facuta.
  7. Adauga laptele de cocos. Amesteca bine. Da cateva clocote.
  8. Amesteca amidonul cu 2-3 linguri de apa si toarna in mancare. Amesteca. Da cateva clocote, ca sa se ingroase sosul.
  9. Cand servesti aceasta mancare, presara pe fiecare portie patrunjel tocat si susan prajit. Se poate manca cu garnitura de orez basmati sau cu paine indiana.

Etichete: , , ,

2 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire