<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Cornbread (Paine cu faina de porumb)

Cooking with my soul

14 dec. 2010

Cornbread (Paine cu faina de porumb)





Aceasta paine dulce, facuta cu praf de copt, nu cu drojdie, e foarte populara in sudul USA.Faina de porumb nu e malaiul nostru pentru mamaliga, ci un malai foarte fin. Eu l-am gasit la magazinele cu produse naturiste.

Pentru o tava de aproximativ 20 cm x 35 cm
  • 150 g faina de porumb
  • 120 g faina
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 300 ml kefir (sau iaurt sau lapte)
  • 1ou
  • 10 linguri ulei
  •  
  1.  Porneste cuptorul la 190 C (tare)
  2. Intr-un castron amesteca ingredientele uscate ( fainurile, zaharul, praful de copt)
  3. Intr-un castron mai mare bate putin oul, adauga uleiul si amesteca putin. Adauga kefirul. Omogenizeaza.
  4. Pune ingredientele uscate peste cele umede. Omogenizeaza
  5. Toarna compozitia in tava unsa cu unt.
  6. Coace 15- 20 minute (poti face testul scobitorii)

Etichete: ,

4 comentarii:

  • Nu tot ve vine din USA este si bun.
    Piinea de Porumb se face in Raportul
    2 Treimi Fänä de Griu si 1 Treime de Mälai.Fäina de Mälai se operäste inainte si se lasä sä se räceascä. Apoi se amestecä restul. Si atuncia ai si o piine pufoasä si nu asa ca aicia in Pozä Fudge.....

    De Blogger Jack T, La 7 ianuarie 2011 la 09:12  

  • Nici n-am zis ca toc ce e din USA e bun!
    Reteta asta de cornbread o am de la un american get beget care o are de la mama lui.
    Se poate si ca reteta ta, nu zic nu. Oricum ar fi, eu n-o mai fac ca nu-mi place.

    De Blogger Unknown, La 7 ianuarie 2011 la 19:24  

  • Faina de porumb fina ca si cea de grau am de nu stiu ce sa fac cu ea. O vand ca si furaj si nici asa nu trece.
    am facut niste clatite, gauffre-uri si corn bread excelente.

    Inca n-am incercat sa fac biscuiti. Urmeaza.

    De Blogger Lucian Francean, La 27 ianuarie 2012 la 21:28  

  • super reteta, am luat si eu faina fina si cred ca am sa pun de o paine ori de ceva biscuiti pt ceai :) :*

    De Blogger Unknown, La 4 martie 2012 la 10:26  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire