<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Stir fry de pui cu sos Hoisin

Cooking with my soul

23 apr. 2010

Stir fry de pui cu sos Hoisin




De cate ori intru prin magazine, caut poate gasesc ingredienta exotice. Acest sos a fost luat din Braila asta iarna. Iata ca i-a venit randul si lui.
Sosul Hoisin este facut din boabe de soia fermentate, zahar, sos de soia sau de stridii, otet, ulei de susan si diferite condimente. E destul de greu sa fie reprodus acasa. La noi se gaseste destul de greu.
Pentru ca are un gust dulce- sart, nu se mai pune sare in mancare.

Pentru 3 persoane
  • 500 g piept de pui, taiat bucatele mici
  • 1 borcan fasole verde fideluta
  • 3 catei usturoi, tocati marunt
  • 4 cm ghimbir, tocat marunt
  • 2 cepe verzi, tocate marunt
  • 1 legatura patrunjel, tocata marunt
  • 3 linguri sos Hoisin
  • zeama de la 1/2 lamaie (sau dupa gust)
  • 1/4 lingurita praf chilli (sau dupa gust)
  • 3 linguri ulei de porumb
  • orez, ca garnitura
  • ceapa verde, patrunjel si lamaie ca garnitura


  • Pune uleiul sa se incalzeasca foarte bine intr-un wok.
  • Adauga puiul si stir - fry pana ce devine auriu.
  • Adauga usturoiul, ghimbirul si ceapa si stir- fry 3 minute. Atentie sa nu se arda.
  • Adauga fasolea, sosul hoisin, chilli si cateva linguri de apa, pentru ca sosul e foarte gros.
  • Amesteca incet si lasa pana ce puiul e facut.
  • Pune patrunjelul si zeama de lamaie, potriveste gustustul dupa cum iti place.
  • Serveste cu garnitura de orez, presarat cu ceapa verde si patrunjel

Etichete: , , ,

2 comentarii:

  • apropo, pt idei pe tema aceasta merita aruncata o privire si la meniurile restaurantelor din domeniu, ca de ex.:
    mancare chinezeasca

    dealtfel nu-s asa de rele pozele cum spui, Brindusa..(in unele cazuri am vazut ca s-ar putea imbunatati prin simpla reglare adecvata a focusului), in rest ok, felicitari!

    De Anonymous mancare_chinezeasca_japoneza, La 8 septembrie 2012, 00:26  

  • Multumesc pentru comentariu. Acum l-am lasat, pentru ca e prima oara. Dar te-as ruga sa nu ma mai spamuiesti cu linkuri catre alte siteuri. Nu voi mai posta alte comentarii de acest fel.
    Multumesc.

    De Blogger Brindusa Scheaua, La 8 septembrie 2012, 23:03  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire