<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Pesto de leurda (Wild garlic pesto)

Cooking with my soul

2 apr. 2012

Pesto de leurda (Wild garlic pesto)




Saptamana trecuta a fost saptamana leurdei la noi in casa. Asta pentru ca am facut nu mai putin de 3 retete cu nebunia asta de verdeata. Am mai folosit-o eu si alta data, dar niciodata atat de variat. Cel mai mult mi-a placut acest pesto, care a pus in evidenta adevaratul gust al leurdei. E cel mai tare pesto pe care l-am mancat. Are un gust minunat de usturoi si este chiar iute. De aceea aveti grija ce cantitate puneti in mancare, ca-i destul de tare.

Ingrediente:
  • 3 legaturi leurda
  • 2 linguri cu muguri de pin
  • 50 ml ulei de masline extravirvin
  • 1 lingura cu parmezan ras
  • sare dupa gust
Mod de preprare:
  •  Spala leurda foaie cu foaie. Nu arunca florile, pentru ca sunt comestibile. Rupe leurda in bucati si pune-o intr-un blender impreuna cu mugurii de pin. Mixeaza. 
  • Adauga uleiul in fir subtitre, amestacand incontinuu. In final pune parmezanul si sarea.
  • Acest pesto se poate manca peste paste, dar si in orice mancare in loc de usturoi.
 
 
 

Etichete: , , , , ,

12 comentarii:

  • super idee, abea astept si celelalte retete cu leurda, deoarece si mie imi place, plus ca e si sanatoasa!
    o saptamana frumoasa, pupici!

    De Anonymous Anonim, La 2 aprilie 2012, 15:07  

  • arata foarte bine! si uite ca intre mine si leurda nu exista nici o legatura cred ca o sa incerc aceasta reteta ca vedem ce si cum!

    De Blogger Nil, La 2 aprilie 2012, 16:23  

  • Sunt fan leurda.Eu o mananc cruda,sub forma de salata dar sunt mereu in cautare de retete unde sa o folosesc.Reteta asta e interesanta.O voi face cu siguranta!Te mai vizitez.

    De Anonymous carmen, La 2 aprilie 2012, 16:56  

  • Interesant. Sa vad unde gasesc muguri de pin.

    De Blogger Fab Chef, La 2 aprilie 2012, 18:33  

  • In Bucuresti gasesti in P-ta Matache sau P-ta Crangasi

    De Blogger Unknown, La 2 aprilie 2012, 19:05  

  • Angela, daca iti place leurda, neaparat sa incerci pesto asta. Hugs

    De Blogger Unknown, La 2 aprilie 2012, 19:49  

  • Nil, eu zic s-o incerci macar o data. DAca iti place usturoiul, in mod sigur o sa-ti placa si leurda :)

    De Blogger Unknown, La 2 aprilie 2012, 19:51  

  • Carmen, si mie imi place in salata, pentru ca-si pastreaza aroma foarte bine.
    Mersi pt vizite :)

    De Blogger Unknown, La 2 aprilie 2012, 19:53  

  • Salutari!
    Foarte tare ideea asta, iar gustul cred ca e pe masura. O intrebare, de fapt doua:
    -cum se conserva, ca daca ma apuc sa fac bunatatea asta, trebuie sa fie in cantitati industriale, ca pt gurmanzii adevarati :)
    -si cat timp poate fi pastrat?
    Multumesc mult si... mi-e dor rau de tine. Asa ca-i musai sa ne vedem in curand.

    De Anonymous Nutripedia, La 3 aprilie 2012, 08:00  

  • O minunatie de reteta!!!!!.Eu o mananc cruda,sub forma de salata si chiar ma bucur cand gasesc retete care arata si alta modalitate de preparare:)!!!

    De Blogger  Maria, La 3 aprilie 2012, 09:08  

  • Grozava reteta !!! Am sa o incerc si eu , numai sa se faca leurda la padure , deocamdata mai e zapada :((((....

    De Anonymous Anonim, La 3 aprilie 2012, 15:45  

  • Merci frumos!

    De Blogger Fab Chef, La 7 aprilie 2012, 09:24  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire