<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Carnati de Bucuresti (Romanian Sausages)

Cooking with my soul

29 dec. 2010

Carnati de Bucuresti (Romanian Sausages)




Daca ar fi dupa mine, porcii ar trai o viata lunga si infloritoare. Asta pentru ca nu-mi place carnea de porc. Imi plac, insa, traditiile romanesti. Si ce Craciun e ala fara traditionalii carnati?
Prin urmare, am facut si noi vreo 10 metri. De partea asta s-a ocupat sotul meu (impreuna cu mama mea), eu fiind doar fotograful. Cand faci carnatii e destul de greu sa stii cantitatile exacte de condimente pe care le pui, pentru ca totul merge dupa "gustate". Voi incerca sa aproximez








Ingrediente
  • 4 kg carne de porc (pulpa)
  • 1 kg slanina, fara sorici
  • 4- 5 capatani de usturoi, pisat
  • 4-5 ardei iuti uscati si facuti praf (sau 2-3 lingurite boia iute de buna calitate)
  • 4 lingurite cimbru uscat
  • 3 linguri piper macinat
  • 1 l apa
  • 3-4 linguri de sare
  • 10 metri mate (intestine) de porc curatate



Cum se face:
  1. Intestinele de porc se pun in apa cu otet si se lasa peste noapte
  2. Carnea si slanina se taie bucatele si se toaca (de mare ajutor aici e masina de tocat electrica!)


       3. Se pune 3/4 din usturoi, cimbru, ardei iute, piper si sare. Se amesteca, prin framantare cu mana.
       4. Se adauga apa incetul cu incetul, framantandu-se mereu. Dupa ce ai pus jumatate din apa, pune amestecul pe limba si vezi ce gust are. Daca iti place mai condimentat adauga si restul de usturoi, cimbru, ardei iute, piper. Pune restul de sare.
      5. Continua sa framanti adaugand toata apa. In final amestecul trebuie sa fie foarte moale



        6. Pune la masina de tocat aparatul pentru facut carnatii (noi ii zicem tulumba).
        7. Ia un intestin si sufla in el. Prin impingere pune-l pe tulumba.
        8. De aici incolo e nevoie de doua persoane. Una pune amestecul in masina si invarte manivela, iar cealalta trage de carnat, ca sa nu fie umplut prea tare.  Carnatul se poate lasa intreg, sau se invarteste din loc in loc, ca sa se faca carnati mai mici.








9. Carnatii se lasa la scurs afara, la frig,(pe balcon) pentru cateva zile. Se pastreaza afara daca e frig sau in congelator.


Etichete: , , , ,

7 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire