<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Salata de boeuf (Boeuf salad)

Cooking with my soul

18 dec. 2010

Salata de boeuf (Boeuf salad)


Salata de boeuf e prezenta la toate mesele festive ale romanilor, iar reteta e cunoscuta de toate mamele, bunicile  si matusile din tara asta. Cu toate astea Salata de Boeuf  poate foarte bine sa se transforme dintr-un antreu delicios intr-o grava criza de bila. Asta pentru ca nu toata lumea poate sa balanseze gustul dulceag al legumelor fierte cu cel acru al muraturilor si cu cel picant al maionezei. Eu fac reteta asta de multi ani si recunosc ca pun totul "dupa ochi" si dupa gust. Voi incerca sa scriu cantitati cat mai exacte

  • 800 ml maioneza facuta in casa, cu mustar (picanta)
  • 800 g cartofi, curatati de coaja
  • 1 telina mijlocie, curatata de coaja
  • 2 radacini de patrunjel, curatate
  • 700 g morcovi,curatati
  • 1 kg castraveti acri, la saramura
  • 600 g carne de vita (sau pui) fara grasime sau os
  • 1 conserva mare de mazare
  • sare, piper, mustar dupa gust
Pentru ornat: gogosari acri, masline, castraveti acri.

  1. Daca folosesti carne de vita pentru salata de boeuf, mai intai o fierbi pe aceasta, pana ce devine putin moale. Adauga morcovii, telina, albitura si lasa pana ce sunt aproape fierte. Adauga cartofii si fierbe pana ce furculita intra usor in ei.
  2. Daca folosesti carne de pui, o poti fierbe in acelasi timp cu legumele
  3. Scoate carnea si legumele pe un platou si lasa-le sa se raceasca foarte bine si sa se scurga bine de apa (eu le las la racit peste noapte)
  4. Din zeama ramasa poti face o supa.
  5. Cand s-au racit, taie carnea si legumele in cubulete mici. Pune mazarea din conserva
  6. Taie  cubulete 2/3 din castraveti si adauga peste legume. Amesteca bine. Daca nu e destul de acrisoara, aduga mai multi castraveti.
  7. Amesteca bine de tot 2/3 din maioneza. Gusta de sare. Salata nu trebuie sa fie prea sarata, dar trebuie sa fie picanta. De aceea se mai adauga mustar si piper, dupa gust. 
  8. Poti pune inauntru si restul de maioneza, sau poti imbraca salata in ea. De asemenea salata de boeuf se poate servi pe un platou sau din castron.
  9. Se orneaza dupa imaginatie. 


Etichete: , , , , ,

4 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire