<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Tort diplomat cu ciocolata (Cake with diplomat bavarian chocolate cream and fruits)

Cooking with my soul

4 ian. 2013

Tort diplomat cu ciocolata (Cake with diplomat bavarian chocolate cream and fruits)






Anul acesta de sarbatori m-am hotarat sa nu mai stau prea mult in bucatarie. Prin urmare tot ce am pregatit a fost destul de rapid si creativ :) Tortul de revelion este o adaptare a clasicului Tort Diplomat. De data asta m-am hotarat sa coc cu manutele mele :P piscoturile. Si, cum nu sunt prea buna de fapt ma plictisesc foarte repede si dupa primele trei celelalte au forme neregulate la facut biscuiti in forme exacte, piscotul e sub forma de blat la baza tortului.
Crema de diplomat e de fapt o bavareza (de fapt doua: una cu vanilie si una cu ciocolata) cu bucati de fructe din compot si congelator: zmeura, afine, ananas si lychee. N-am mai folosit lychee pana acum, dar s-au dovedit a fi deosebit de bune in crema de ciocolata.
Cat despre glazura de deasupra, ceva mai simplu nu exista. Niste ciocolata amestecata cu smantana si turnata in cadere libera peste toate celelate. Simplu, nu?


Tort diplomat cu ciocolata

Blatul de piscot

Ingrediente:
  • galbenusuri 90 g (aprox 5)
  • albusuri 135 g (aprox 4)
  • zahar 120 g
  • faina 150 g
  • 1/4 lingurita zeama de lamaie
Cum se face:
  • Bate albusurile pana ce devin o spuma ce-si pastreaza putin forma. Adauga 75 g de zahar si zeama de lamaie si bate bine albusurile, pana ce bezeaua se intareste si isi mentine forma.
  • Incalzeste cuptorul la 190 C (tare)
  • Amesteca galbenusurile cu 45 g de zahar intr-un castron termorezistent. Pune castronul pe baie de aburi si bate bine pana ce amestecul ajunge la temperatura degetului. Ia castronul de pe baia de aburi si continua sa bati cu telul, pana ce amestecul se raceste. In acest moment culoarea lui trebuie sa fie alburie si sa fi crescut destul de mult in volum.
  • In amestecul cu galbenusuri adauga 1/3 din faina si amesteca. Pune 1/3 din bezea si cu o paleta incorporeaz-o amestecand de jos in sus, ca sa nu pierzi prea mult din volum. Adauga restul de faina si amesteca tot cu paleta. Adauga si restul de bezea. Amesteca cu grija.
  • Acum, fie pui coca intr-un posh si faci piscoturi, fie o intinzi intr-o forma rotunda cu pereti detasabili. asta dupa ce ai pus pe fundul ei hartie de copt. De fapt, coca e destula pentru a face doua blaturi. Unul mai mare (ca baza pentru tortul diplomat) si una mai mica si mai subtire din care sa decupezi diferite forme.
  • Coace blaturile cam 10 minute la 190 C. Lasa-le sa se raceasca bine inainte sa le folosesti.



Crema bavareza cu fructe

Ingrediente:
  • Gelatina 20 g
  • Apa 100 ml
  • Galbenusuri 125 g
  • Zahar 125 g
  • Lapte 500 ml
  • Frisca naturala batuta 500 ml
  • ciocolata amaruie 100 g, taiata bucati mici
  • 1 lingurita esenta naturala de vanilie
  • 1/2 cutie ananans bucati (compot)
  • 1/2 cutie lychees (compot)
  • 200 g zmeura congelata
  • 100 g afine congelate

 Cum se face:
  • Hidrateaza gelatina in apa
  • Amesteca laptele cu zaharul intr-o ulcica si incalzeste-l bine, pana aproape de fierbere. Zaharul trebuie sa se fi topit.
  •  Amesteca putin galbenusurile si toarna peste ele laptele cald, in fir subtire, amestecand incontinuu cu un tel. Ai grija sa nu devina omleta :) 
  • Toarna amestecul inapoi in ulcica si pune-o pe foc mic, amestecand incontinuu, pana ce crema se ingroasa putin. Ia crema de pe foc, las-o sa se racesca putin si adauga gelatina. Amesteca pana ce se topeste bine. 
  • Imparte crema in doua parti egale. In una pune ciocolata si amesteca pana ce se topeste si se omogenizeaza bine. In cealalta adauga vanilia.
  • In cema de vanilie adauga 1/2 frisca si fructele congelate. Amesteca pana ce se omogenizeaza, cu grija sa nu strivesti fructele.
  • In crema de ciocolata pune restul de frisca, ananas si lychee.



Asamblarea
  •  Intr-o forma cu peretii detesabili pune la baza blatul. Deasupra toarna crema de vanilie. Pune la frigider 15 minute, pana ce se intareste crema. 
  • Deasupra pune crema de ciocolata, cand acesta e intarita putin (nu mai curge ca un lichid)
  • Pune formele decupate din blatul mic pe margini si lasa blatul la rece pana ce cremele sunt intarite destul (peste noapte). Scoate cu grija peretii detasbili si pune tortul pe o farfurie.
  • Pentru glazura de ciocolata se amesteca pe foc mic 100 g de ciocolata amaruie cu 100 ml de smantana pana ce ciocolata s-a topit. Lasa la racit putin si toarn-o peste tort.




Etichete: , , , , , , , , , , , ,

3 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire