<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Gordon's: Pui in sos de migdale (Chicken badami)

Cooking with my soul

1 aug. 2012

Gordon's: Pui in sos de migdale (Chicken badami)






Nu m-am putut abtine, pe cuvant. Cartea asta e ca drogurile: daca o deschizi o data, nu te mai poti opri. Oare ce ma fac cand o sa-i termin toate retetele???!!! "Great Escape: 100 Classic Indian Recipes" e o comoara plina cu mancaruri indiene. Toate foarte simplu de facut si extrem de gustoase.

Pentru azi am ales o reteta cu carne de pui, cu un sos gros si aromat facut cu migdale si iaurt. O mancare tipica bucatariei Mughlai, care se regaseste mai ales in nordul Indiei si care foloseste de multe ori alune pentru a obtine un sos si cremos. In reteta originala se foloseste ghee sau unt, dar eu m-am gandit ca e putin prea grasa pentru gusturile noastre (are deja migdale si iaurt gras), asa ca am pus ulei. De asemenea am pus Garam Masala facuta de mine in casa, in loc de condimentele pe care le foloseste Gordon in reteta lui (scortisoara, cardamom, cuisoare, etc).




Chicken baldami dupa Gordon Ramsay

Ingrediente:
  • 500 g pui (pulpe inferioare)
  • 4 catei de usturoi, feliati
  • 5 cm ghimbir, ras pe razatoarea mica
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 2 cepe tocate marunt
  • 1 lingurita garam masala
  • 1 lingurita chimion pudra
  • 1 lingurita coriandru pudra
  • 1 lingura turmeric
  • 300 ml iaurt gras
  • 50 g migdale decojite,tocate
  • sare, piper dupa gust
  • cateva migdale pentru ornat
Cum se face:
  • Carnea de pui se pune la marinat impreuna cu usturoiul, ghimbirul, sucul de lamaie, putina sare si piper. Se acopera cu folie de plastic si se pune la frigider cateva ore sau peste noapte. 
  • Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si caleste in el garam masala la foc mic, pentru cateva secunde. Adauga ceapa si caleste-o la foc mic, pentru 5-6 minute, pana ce se inmoaie si se aureste putin. Adauga chimion, coriandru, turmeric si migdalele tocate. Amesteca. Pune carnea in tigaie si amestec-o bine in sos. Gateste cateva minute, pana ce carnea devine opaca pe toate partile. Adauga iaurtul si amesteca-l bine in sos. Acopera tigaia si lasa carnea sa fiarba la foc mic, cam 20 de minute. Daca sosul scade foarte mult, ca sa nu se arda, adauga putina apa. Potriveste de sare si piper.
  • Serveste mancarea presarata cu migdale aurite si paine naan calda.

Etichete: , , , , ,

8 comentarii:

  • arata fenomenal!

    De Anonymous Adnia, La 1 august 2012 la 17:10  

  • Interesanta combinatia asta..

    De Blogger Simona, La 1 august 2012 la 22:49  

  • Brandusa,cunosc sentimentul in legatura cu cartile;si eu sunt de aceeasi parere,noi stam cu "drogurile"in casa!!!!
    cat despre pui,este super bun!!
    pup si o zi buna!!

    De Blogger Lubita Iancu, La 2 august 2012 la 06:51  

  • Pup Lulu si multumesc pentru comment. Ce bine ar fi daca toata lumea ar consuma numai din astea :)))

    De Blogger Unknown, La 2 august 2012 la 18:28  

  • Brandu' ce tortura pe tine sa stai in fata farfuriei astea apetisante pana ai terminat sedinta foto!!!
    Ei bine,daca ti-ai reamintit sentimentul ce te-a incercat atunci,gandeste-te acum la mine cum ma simt ca doar il privesc,dar nu il pot''atinge'':-(
    Arata grozav,e o combinatie pe gustul meu.Am sa-l fac si eu,n-am ulei de porumb ,dar banuiesc ca-i bun si ala de masline.Io n-o sa mai stau la nicio sedinta foto,am sa-l atac direct.Pe cuvant!
    Astea fiind spuse ,in avans zic...sa ne fie de bine!!!
    Te pup cu drag.
    PS.Daca zici ca cartea creeaza dependenta atunci mai bine nu mi-o iau:-)))

    De Blogger Angelica, La 2 august 2012 la 22:46  

  • Arata foarte bine si chiar delicios, chiar daca nu e o reteta specific romaneasca(sper sa nu ma insel), tot mi se pare atractiva si imi creste putin apatitul.

    P.s nu vreau sa par rautacioasa dar cand accesed mai multe articole ce sunt pe blog sunt deschise automat noi ferestre, nu mi se pare ok.

    De Anonymous Vera, La 4 august 2012 la 19:31  

  • Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    De Blogger Unknown, La 4 august 2012 la 20:26  

  • Da, stiu. Problema e ca nu mai stiu cum sa dezinstalez optiunea asta de deschidere a ferestrelor :)

    Dupa cum scriam in postare (pe care sper ca ai citit-o) reteta e din cartea Great Escape: 100 Classic Indian Recipes. Prin urmare e reteta indiana, cum sa fie romaneasca?

    De Blogger Unknown, La 4 august 2012 la 20:28  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire