<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Parfe de ciocolata

Cooking with my soul

19 apr. 2010

Parfe de ciocolata





  • 500 g smantana grasa (pentru frisca)
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 3 linguri coniac
  • 150 g ciocolata, taiata marunt
  • vanilie
  • pentru topping: 50 g ciocolata + cateva linguri lapte

Smanatana trebuie tinuta la rece inainte de a o folosi. Bate bine smantana, pana devine tare.
Galbenusurile + zahar + coniac  se pun intr-un castron deasupra unei oale cu apa care fierbe. Amesteca continuu pana ce compozitia se ingroasa. Ia de pe foc si adauga ciocolata si vanilia. Lasa cateva minute sa se topeasca ciocolata, amesteca sa se incorporeze. Ia castronul de pe oala si lasa 10 minute sa se racoreasca. Adauga cate o lingura de frisca, amestecand dupa fiecare. Dupa ce ai incorporat bine crema de ciocolata in frisca, pune in congelator peste noapte.
Pentru topping topeste ciocolata la baia de aburi si subtiaza-o cu lapte.

  • Daca vrei, poti folosi si albusurile batute spuma, pe care le incorporezi dupa ce ai pus smantana.

Etichete: , ,

14 comentarii:

  • Premii la alegere te asteapta la mine pe blog.

    De Blogger maria mihalache, La 20 aprilie 2010, 00:24  

  • multumesc, Maria

    De Blogger Unknown, La 20 aprilie 2010, 15:47  

  • omg, vreau si eu sa fac asa ceva. Cat costa o sticla de coniac? :)

    De Blogger Unknown, La 21 aprilie 2010, 17:41  

  • =) betty poate mai ai ceva ramas pe fundul unei sticle. Poti folosi lichior sau alta tarie in loc de coniac.

    De Blogger Unknown, La 21 aprilie 2010, 18:32  

  • Inca ceva, cand spui vanilie, te referi la zahar vanilat sau esenta de vanilie... ?
    Cu coniacul am rezolvat intre timp :) Am gasit niste lichior in casa

    De Anonymous Anonim, La 25 aprilie 2010, 22:10  

  • de care ai. Eu in general folosesc esenta, pentru ca e mai aromata. Dar poti folosi si zahar vanilat (sau vanilinat). Sa-mi spui cum ti-a iesit.

    De Blogger Unknown, La 25 aprilie 2010, 22:14  

  • Am lasat-o acum la congelator.. cred ca am dat-o in bara cu galbenusurile ca s-a intarit foarte tare dupa ce am pus ciocolata.. dar arata bine si gustul e bun. Vad maine ce iese.

    De Anonymous Anonim, La 27 aprilie 2010, 19:43  

  • Si nu s-a inmuiat dupa ce ai pus frisca?

    De Blogger Unknown, La 27 aprilie 2010, 21:06  

  • ba da, ba da :) dupa vreo 2-3 linguri de smantana s-a dizolvat parca si zaharul. Cand am pus-o la congelator era ca o smantana lichida. Orice ar fi. O sa fie bun.

    De Anonymous Anonim, La 27 aprilie 2010, 21:45  

  • aaa pai atunci o sa iasa bine. Te pup si abia astept ziua de maine.:)

    De Blogger Unknown, La 27 aprilie 2010, 21:48  

  • Am mai scris o data, dar cred ca s-a pierdut. A iesit ca o inghetata mai moale, aerata. Are gust de smantana ..e bun si rece. Merge. Cred ca trebuia sa iasa mai tare, poate a fost smantana prea putin grasa, am gasit-o cu 25% grasime.

    De Anonymous Anonim, La 28 aprilie 2010, 10:43  

  • E posibil sa fi iesit mai moale din cauza congelatorului (nu e destul de puternic). La mine iese beton. Nici nu pot s-o scot cu lingura din recipient. De care smantana ai folosit? Din cea dulce sau fermentata

    De Blogger Unknown, La 28 aprilie 2010, 17:15  

  • fermentata. napolact

    De Anonymous Anonim, La 29 aprilie 2010, 12:11  

  • Pentru ca sa-ti iasa frisca, foloseste smantana dulce, nu fermentata. Eu folosesc smanatana pentru frisca La Dorna. Data viitoare incearca asa.

    De Blogger Unknown, La 29 aprilie 2010, 17:28  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire