<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Cupcakes cu lavanda si frosting de lamaie (Lavender cupcakes with lemon frosting)

Cooking with my soul

19 apr. 2012

Cupcakes cu lavanda si frosting de lamaie (Lavender cupcakes with lemon frosting)






Lavanda este o aroma pe care am intalnit-o destul de recent. Nu ca n-as fi folosit lavanda pana acum, dar niciodata intr-o mancare. Prima reteta a fost cea de focaccia cu lavanda, care a fost un real succes. Asa ca, am hotarat sa o folosesc si in ceva dulce: cupcakes cu lavanda.

Inainte de a incepe reteta, trebuie facut zaharul cu aroma de lavanda. Pentru aceasta lavanda se taie putin si se amesteca cu zaharul. Florile de lavanda sunt destul de micute si mi-a fost teama sa nu-mi tai degetele, dar noul meu cutit profesional nu m-a lasat la greu.



Cutitul il am de la magazinul KitchenShop, unde am gasit si ceva ce cautam de multa vreme, un stand de prezentare a prajiturilor pe doua etaje.  Ia uite ce frumusele sunt prajiturelele pe el: 


Suportul etajat este din portelen si etajul de sus se poate demonta, asa ca poate fi folosit si ca suport de tort. Eu sunt foarte multumita de el.



Si acum, reteta:

Ingrediente pentru 30 de cupcakes:
  • 300 g unt
  • 4 oua
  • 200 g zahar tos
  • 1 lingura de flori uscate de lavanda
  • 300 g faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingura esenta naturala de vanilie
Mod de pregatire:
  •  Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartii in tavile de cupcakes.
  • Amesteca bine faina cu cacao si praful de copt.
  • Taie putin florile de lavanda si amesteca-le cu zaharul tos. Pune untul taiat bucatele intr-un castron si mixeaza-l cu zaharul aromat, pana ce devine spumos. Pune ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. 
  • Pune 1/2 din amestecul de faina si amesteca. Pune sucul de lamaie si esenta de vanilie. Ameseca. Adauga restul de faina si amesteca.
  • Umple 3/4 din hartiile de cupcakes si coace 15 minute. Raceste bine
  • Pentru frosting amesteca mascarponele cu zaharul pudra si coaja de lamaie. Poti pune si putin colorant galben, pentru mai multa culoare. 
  • Peste frosting presara putin zahar cu lavanda.
Aceste cupcakes cu lavanda sunt aromate si foarte pufoase, iar frostingul cu aroma de lamaie se potriveste foarte bine cu ele. Sper sa va placa. 


Later edit: Acum mi-am dat seama ca prajiturelele astea ar merge tocmai bine la Tea- partyul lui Emily :))

Etichete: , , , , , , , , ,

24 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire