<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Rata Umpluta de la "Bucataresele Vesele"

Cooking with my soul

9 oct. 2011

Rata Umpluta de la "Bucataresele Vesele"



Buna dimineata. Sau Buna ziua, depinde la ce ora v-ati sculat in ziua asta de duminica. S-ar parea ca a venit (in sfarsit) toamna. Asa ca va rog sa va puneti pantalonii lungi si un hanorac si sa veniti alaturi de noi la masa de pranz. Astazi "Duminica alaturi de prieteni" va face cunostinta cu Lory. Nu ca n-ar fi cunoscuta deja de aproape toata lumea din blogosfera, dar astazi mi-a facut onoarea sa pregateasca ceva special pentru intalnirea noastra de duminica. Lory scrie alaturi de Liana minunatele retete de pe  "Bucataresele Vesele"Am cunoscut-o acum aproape un an, mai intai prin retetele deosebite pe care le pregateste. Mai apoi am putut sa-i apreciez inima mare si calda, cand fara sa ma cunoasca personal, stiind ca am apreciat un obiect de bucatarie care nu se gaseste in Bucuresti, mi l-a trimis tocmai din Barlad. Nu multa lume ar face asta, nu-i asa?

Nu va mai tin mult de vorba, caci mancarea e fierbinte si trebuie gustata urgent!



Rata umpluta


Buna tuturor,
Duminica pentru mine a fost dintodeauna o zi mai aparte. De fiecare data pregatesc mancaruri mai speciale cu care imi rasfat familia si prietenii. Si fiindca am primit invitatia Brandusei de a fi alaturi de prieteni, m-am gandit sa va pregatesc ceva ce se potriveste acestui sezon. Eu azi va propun o rata umpluta si un pahar de must inasprit. Va asteptam pe toti la masa !! Sa va fie de bine!!!

Ingrediente:
1 rata de pregatit la cuptor
1 kg cartofi
2 cepe
1-2 mere
cimbru
ulei de masline
ierburi provance
piper
fulgi de ardei iute.
sare



Mod de preparare

Spalati cartofii. Puneti-i intr-o oala si acoperiti-i cu apa, adaugati sare si lasati-i sa fiarba cam 20 min. Scurgeti-i ,lasati-i sa se racoreasca, apoi curatati-i. Condimentati-i cu sare,cimbru si ierburi provance si stropiti-i cu ulei.
Sarati rata in interior si exterior,condimentati-o cu piper si fulgi de ardei.Umpleti rata cu o parte din cartofii condimentati si bucati de mere. Asezati-o pe spate intr-o tava cu putina apa si lasati-o la cuptor cam 1 1/2 ore, la trepta 7 a cuptorului.
Curatati ceapa, taiat-o in sferturi si dupa 15 min puneti-o in tava. Intepati rata sub aripi si copane pentru a da drumul la grasime. Dupa 30 min adunati grasimea scursa.Imediat ce sosul incepe sa se caramelizeze, turnati putina apa fierbinte si stropiti carnea frecvent. Adaugati restul de cartofi in tava cu 15 min inainte de a inchide focul si lasati-i sa se rumeneasca usor.
Se serveste fierbinte alaturi de garnitura de cartofi si sos.
Pofta mare!!!



Nu-i asa ca v-a facut pofta? Nici nu stiti cate alte retete ingenioase si aromate gasit pe blogul lui Lory, Bucataresele vesele. Trebuie neaparat s-o vizitati. Si s-o imbratisati din partea mea.

Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la cookingwithmysoul@gmail.com

O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses

Etichete: , , , , ,

8 comentarii:

  • chiar mi-ati facut pofta,rata este una din marele preferinte,iar cum a pregatit-o lory,e indiscutabil,delicios!va felicit pe ambele ,<3!:)

    De Blogger Momo, La 9 octombrie 2011 la 10:50  

  • si ptr noi fiecare duminica este o zi mai speciala in care pregatim fel si fel de minunatii ;) .... iar reteta prezentata de Lory se potriveste perfect ptr o zi de duminica !!!!

    De Anonymous Anonim, La 9 octombrie 2011 la 10:55  

  • un adevarat festin de duminica!

    De Blogger Zazuza's Gulaschsuppe, La 9 octombrie 2011 la 11:09  

  • Brandusa ,draga mea multumesc mult pentru cuvintele frumoase .Mult succes incontinuare,la cat mai multi prieteni care sa ne incante duminica de duminica cu bunatatile lor .
    Sa aveti pofta!!!!
    Pupici
    Lory

    De Blogger Lory, La 9 octombrie 2011 la 12:03  

  • Simona,catkitchen,Zazuza's ma bucur ca e pe gustul vostru :*
    Multumesc mult!!!:*
    Lory

    De Blogger Lory, La 9 octombrie 2011 la 15:00  

  • Deci WOOW! Doar atat pot sa mai spun: WOOW!!!:D

    De Blogger Corina, La 9 octombrie 2011 la 21:38  

  • Ohooo, ce bunatati a adus Lory! daca regret ceva de cand am vayut reteta, este ca nu pot combina carnea si cartofii in acelasi preparat. Va trebui sa improvizez, imprietenind o alta leguma cu rata... dar mi se pare o propunere de sarbatoare, potrivita pentru o zi de duminica. Brandusa si eu am descoperit blogul celor doua bucatarese vesele si tare imi place, iar multe retete sunt potrivite la Rina sau se pot adapta usor, asa ca le voi vizita cat mai des.

    De Blogger Elena Toma, La 10 octombrie 2011 la 00:08  

  • Imi place , ai talent omule!Prin asta ti-ai mai castigat un cititor, bafta si la cat mai multe articole!

    De Anonymous Dragos, La 10 octombrie 2011 la 14:48  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire