<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Duminica alaturi de prieteni - Pui cu stafide si migdale de la "Din bucataria albinutei"

Cooking with my soul

25 sept. 2011

Duminica alaturi de prieteni - Pui cu stafide si migdale de la "Din bucataria albinutei"



 Uf, ce saptamana! E deja duminica? Nici nu stiu cum a trecut timpul. De fapt in ultima vreme mi se pare ca timpul parca fuge pe langa mine. Sa fie oare de la varsta? Nuuu ca asta nu se pune :D  Cred ca stiu ce s-a intamplat. Toata lumea vrea cate ceva de la mine ( la serviciu, acasa, in trafic, si pe unde ma mai poarta pasii), iar eu fata draguta fiind impac pe toata lumea. Si uite asa, nu mai am timp pentru mine.

Dar m-am hotarat: azi e ziua mea! Prin urmare am programat o zi de relaxare si voie buna: o intalnire cu o prietena (virtuala, dar ce are a face?) draga mie, care este atat de plina de energie ca poate muta muntii din loc. Albinutza (dupa numele de scena) sau Alice (intre prieteni)  scrie pe blogul ei "Din bucataria albinutei" si lasa in fiecare postare cate ceva din ea. Incet, incet am inceput sa o cunosc nu numai prin minunatele ei retete, ci si in urma discutiilor picante :))) avute pe febe. O dulceata de albinuta, harnica si neobosita. Astazi a avut pofta de ceva aromat si picant. Va las alaturi de ea:




Pui cu stafide si migdale, in stil marocan

Hei, e duminica, stiati? Si daca e duminca, ce poate fi mai reconfortant decat un pranz cu familia sau cu prieteni dragi? De obicei primesc eu musafiri la masa, la pranz sau cina, wathever. Dar azi am primit invitatia Brandusei de a ma primi la ea in casuta, alaturi de prieteni dragi. Si cum nu puteam a veni cu mana goala, am hotarat sa va gatesc un delicious pui cu stafide si migdale, un pui care sa va duca cu gandul la Maroc, o tara inmiresmata. Asa ca dragii mei, potfiti de va serviti din inmiresmatul si deliciosul pui gatit de mine, special pentru voi. Va asteptam pe toti in casuta Brandusei, …e pacat sa lipsiti :) va pup cu drag si va asteptam acolo sa va delectati alaturi de noi.



Astfel ca luati un pix si notati cu grija ingredientele:

500 gr carne de pui
3 linguri ulei de masline
2 cepe
2 lingurite ghimbir macinat
2 lingurite boia de ardei dulce
2 lingurite scortisoara
400 ml concentrat de pasare facut dintr-un cub
1 portocala mare
75 gr stafide
80 gr migdale
250 gr cuscus

Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C. Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata julien, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran…mmm….ce spectaculos e sofranul asta!..si ce arome…Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoateti apoi ceapa din tigaie, puneti-o frumusel pe o farfurie (nu o aruncati ! e nevoie acusi de ea:P ) aruncati acolo carnea de pui si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste atragator. 





Intr-un vas termorezistent puneti  bucatile de pui astfel rumenite.
Adaugati apoi ceapa, apoi coaja si sucul de portocala, precum si concentratul de pui. Dati vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet. Adaugati apoi stafidele si migdalele prajite si mai lasati vreo 10-15 minute. In timp ce bucataria vi se umple de arome…of, of…fierbeti niste cuscus cu putina sare.
Dragilor, masa e servita!...Puiul tocmai scos din cuptor, imprastiind arome irezistibile servit alaturi de un cuscus cu menta proaspat tocata, asteapta sa fie savurat..sau devorat?
Va las pe voi sa hotariti.
Pofta Buna!



Acesta a fost aromatul pui marocan, cu stafide si migdale.  Abia astept sa-l incerc si eu. Este exact pe gustul meu. 
Daca v-a placut, sa stiti ca Alice are multe alte bunatati pe blogul ei "Din bucataria albinutei". Neaparat sa o vizitati si sa o imbratisati din partea mea.

Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la cookingwithmysoul@gmail.com

O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses

Etichete: , , , ,

2 comentarii:

  • Interesanta reteta iar proiectul imi place foarte mult!Pupici!

    De Blogger FLORY, La 25 septembrie 2011 la 12:24  

  • am fost toata ziua la furat cu tancul dar sper ca n-am ajuns foarte tarziu.in fond este inca duminica deci ma mai iertati si de data asta.puiul gatit de Alice sigur e delicios.sper ca nu l-ati papat pe tot fara sa va ganditi si la mine,nu?pupicei dragelor.

    De Blogger sarah, La 25 septembrie 2011 la 22:24  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire