<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Pui Kung Pao

Cooking with my soul

17 feb. 2010

Pui Kung Pao


Denumirea acestui fel de mancare este destul de variata: Kung Po, Gung Po, Gung Bao, s.a. Oricum s-ar numi, este de fapt pui cu alune.

  • 4 jumatati piept de pui, fara piele si os
  • 10 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 lingurita piper Sichuan (Szechuan)
  • putin ardei iute (dupa gust)
  • 100 g alune
  • 2 cepe verzi
  • 4 linguri ulei de susan (sau de porumb, floarea soarelui)
Pentru marinata
  • 1 1/2 lingurita amidon porumb
  • 2 linguri vin de orez (sau vin alb sec)
  • 2 linguri sos soia
  • 1 lingura ulei de susan (optional)
Pentru sos
  • 4 linguri sos soia
  • 10 linguri vin de orez (sau vin alb sec)
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita otet de orez(sau balsamic)
Taie pieptul de pui in fasii mici, cat sa bagi in gura. Pune in marinata si lasa 30 minute.



Amesteca ingredientele sosului.
Intr-o tigaie mare pune 3 linguri de ulei la incalzit si prajeste alunele. Scoate-le din tigaie, adauga puiul si stir-fry 2 minute.



Scoate puiul din tigaie. Pune restul de ulei si stir-fry usturoiul pentru 10 secunde.
Adauga piperul Sichuan si ardeiul iute si lasa cateva secunde.



Adauga puiul si sosul si fierbe la foc mic, sub capac, pana ce puiul e facut. Daca sosul scade prea mult poti adauga putina apa.
Adauga alunele si ceapa verde, amesteca putin si ia de pe foc. Serveste cu orez basmati.


  • Tehnica stir- fry presupune ca putin ulei sa fie incalzit la temperaturi foarte mari (de asta nu se foloseste ulei de masline) intr-un wok (sau tigaie mare). In acest ulei se prajesc, amestecand mereu, bucati mici de carne sau legume. Aceste bucati nu trebuie sa fie mari, pentru a fi gata in timp scurt. De asemenea nu se pune o cantitate mare deodata in ulei
  • Piperul Sichuan (Szechuan) nu este o specie de piper, ci sunt fructele micute ale unui arbust ce creste in Asia. Gustul este dat, de fapt, de cojile acestor fructe. Acest piper este comercializat cu totul (coji + fruct), dar e bine ca fructul sa nu fie folosit in mancare pentru ca are o textura ca de nisip. (prima data cand l-am folosit am crezut ca n-am spalat bine legumele si a ramas nisip in ele!)




Etichete: , , , , , ,

2 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire