<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Inghetata cu ciocolata si praline

Cooking with my soul

23 ian. 2010

Inghetata cu ciocolata si praline




Ninge afara? Si ce daca! Eu am facut desertul preferat: inghetata.

Aceasta reteta este adaptata (putin) dupa revista GoodFood. Rezultatul arata foarte bine, reteta este usor de facut, dar (cum eu am standarde inalte in ale bucataritului) nota mea este 6/10. Aici este reteta asa cum am facut-o eu (chiar daca m-a dezamagit), dar ma voi gandi cum se poate imbunatati.

Later edit: Sotul meu a spus ca este foarte buna si a mancat doua portii deodata. Prin urmare, mai bine o incercati. Totul depinde de gusturile fiecaruia!
  • 500 ml frisca lichida (sau 400 g frisca naturala, de la cofetarie + 50 ml lapte)
  • 2 linguri zahar pudra (daca frisca nu deja indulcita)
  • 200 g fructe confiate (eu am folosit caise)
  • 50g +100 g ciocolata neagra
  • 50 g zahar brun (sau alb)
  • 50 g fulgi de migdale (sau alte tipuri de alune, sfaramate)

Ia un castron cam de 1litru si  tapeteaza-l fie cu o punga, fie cu folie alimentara.
Taie bucati mai mici caisele si cu un cutit mare ascutit bine taie fin 50 g de ciocolata. Bate bine 400 ml de frisca (daca nu ai  frisca deja batuta). Amesteca usor frisca cu caise, ciocolata si zahar (daca nu e indulcita deja). Toarna in castron, niveleaza, acopera cu plasticul si lasa la congelator peste noapte.
A doua zi fa mai intai pralina: Mai intai pune folie de aluminiu pe o tava si unge-o cu ulei. Intr-o ulcica pune zaharul pe foc mediu, sa se caramelizeze. Ai grija sa nu se arda. Nu amesteca cu lingura, ci misca ulcica, sa se topeasca zaharul peste tot. Pune fulgii de migdale amestecand cu o coada de lingura. Pune repede pe folia unsa si intinde putin cu dosul unei linguri unse cu ulei. Dupa ce s-a racit rupe-o in bucati de diferite dimensiuni.
Pune restul de smantana lichida in ulcica unde ai facut caramelul si incalzeste-o. Daca folosesti frisca de la cofetarie, pune 50 ml de lapte la incalzit. In smantana pune 100 g de ciocolata (taiata mic) si lasa pana se topeste. Pune deoparte sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit glazura de cacao, scoate inghetata pe o farfurie si orneaz-o cu straturi de ciocolata. Se presara bucatile de pralina si se pune din nou la congelator. (La congelator pune-o invelita in folie alimentara)



Scoate-o din congelator cu 45 minute inainte de a o servi . Pofta buna.

Etichete: ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire