<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Curry verde tailandez, cu pui si legume (Thai green curry with chicken)

Cooking with my soul

2 mai 2012

Curry verde tailandez, cu pui si legume (Thai green curry with chicken)




Mai tineti minte pasta de curry verde pe care am facut-o zilele trecute? Asa de buna si aromata a iesit, ca era musai s-o folosesc urgent. Cu ocazia asta am incercat si noul meu wok de fonta, pe care mi-l doream de multa vreme. A fost mai complicat la inceput pana m-am obisnuit, fiind putin mai greu decat wokul meu vechi, dar e super. Se incalzeste foarte repede (nu degeaba e marca Vitesse) si caldura se distribuie uniform, asa ca mancarea nu se arde.



Manerele fiind de otel se cam incalzesc in timpul gatitului, dar setul are si o manusa antitermica care e de mare ajutor. Si am mai gasit in setul acesta de la KitchenShop, un capac cu senzor de temperatura care se potriveste perfect pe wok si nu lasa aburul sa iasa din mancare, o spatula de silicon si un gratar semicircular numai bun de folosit la stir- fry.  Adica tot ce ai nevoie ca sa gatesti intr-un wok. Buna achizitie am facut.

Si acum, reteta de Curry verde cu pui



Ingrediente pentru 4 persoane:
  •  3-4 jumatati de piept de pui, taiate cuburi mai mari
  • 4 linguri de pasta de curry verde facuta in casa (sau cumparata)
  • 200 - 300 ml lapte de cocos
  • 100 ml supa clara de pui (sau apa)
  • 2 linguri ulei de porumb
  • 10 rosii cherry
  • 1 ardei galben, taiat felii mari
  • sos de peste (in loc de sare)
  • 1 lingura zeama de lime (lamaie)
  • optional: ardei iute verde

Mod de pregatire:
  • Incalzeste wokul apoi pune uleiul si pasta de curry verde. Prajeste-o putin. Adauga laptele de cocos

 

  • Amesteca-le bine. Adauga carnea si apa si fierbe curry- ul la foc mic, acoperit, 10- 15 minute.
  • Adauga legumele si mai lasa pana ce si acestea sunt fierte. Adauga sucul de lamaie. Potriveste de sare si iuteala.
  • Acest curry verde se serveste cu orez simplu sau cu taietei.

Etichete: , , , , , ,

10 comentarii:

  • cel mai bun e wokul din fonta, am si eu unul, nu stiu ce marca e, dar cert e bun, greu rau (si am dat pe el acum 2 ani 150 de lei). merg de minune mancarurile facute in el. uite ca in ultimele luni am si uitat ca-l am. dar de maine, nu de azi- azi mai am curry de legume- am sa-l folosesc si eu:)
    (eu am folosit wokul si cand am facut ketchup de casa ;)) si a iesit super, nu s-a prins nica de el :))

    cel mai greu e sa gasesc lemongrass si frunze de coriandru (dar am vazut ca ai folosit patrunjel, macar lemongrass sa gasesc)

    reteta e minunata, fix pe gustul meu.

    De Blogger Andreea-Elena C., La 2 mai 2012, 09:25  

  • Suna tare bine!! Foarte fain wok-ul !!! pup

    De Anonymous Antonina, La 2 mai 2012, 11:10  

  • arata delicios!!!!!!!

    De Blogger Top Cuisine avec Lavi, La 2 mai 2012, 15:23  

  • Imi place foarte mult noua achizitie sau noile achizitii. Sa le folosesti cu placere!
    Cat despre preparat... super apetisant arata! Pupici

    De Blogger Simona, La 2 mai 2012, 16:29  

  • Arata f bine, iar wok-ul chiar imi face cu ochiul...

    De Anonymous Cristina, La 2 mai 2012, 21:19  

  • Lemongrass gasesti din cand in camd la Kaufland (eu de acolo am luat), dar si de la Metro am inteles.

    De Blogger Elena Toma, La 2 mai 2012, 22:29  

  • A, coriandru am semanat in ghiveci, creste fara probleme, dar mie - nu ma omorati pentru asta - nu-mi place. Patrunjelul mi se pare mult mai bun si aromat.

    De Blogger Elena Toma, La 2 mai 2012, 22:31  

  • Tare bine arata si ma incanta pasta de curry,pe care trebuie s-o testez neaparat.

    De Blogger Elena Toma, La 2 mai 2012, 22:37  

  • Wow....ce reteta super delicioasa!!!!!!!!Iar wok-ul...sa-l folosesti sanatoasa si la cat mai multe retete savuroase:)!!!!Pupici

    De Blogger Maria Mare, La 3 mai 2012, 11:32  

  • Ce ''scula'' meseriasa ti-a luat Brandu' draga!!!Sa ai spor la gatit cat mai multe bunatati.
    Te pup!

    De Blogger Angelica, La 7 mai 2012, 16:34  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire