<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Pasta de curry verde, facuta in casa (Homemade green curry paste)

Cooking with my soul

30 apr. 2012

Pasta de curry verde, facuta in casa (Homemade green curry paste)





Din cand in cand (sau mai des) ma apuca pofta de mancare tailandeza. Din aia cu sos iute si aromat, cu lapte de cocos si lemomgrass. In multe retete se foloseste pasta de curry verde, pe care cu greu o gasesc. De aceea m-am gandit sa o pregatesc acasa. Mai ales ca aveam niste fire de lemongrass prin frigider care trebuia neaparat sa fie folosite. In reteta originala se foloseste si pasta de creveti (shrimp paste), dar din asta chiar ca n-am vazut pe la noi.

Pentru inceput, n-am facut o cantitate mare, ci cat sa folosesc la o mancare. Dar pasta a iesit atat de buna si aromata, ca data viitoare o sa fac mai multa si o s-o pun in borcan, in frigider. Am inteles ca se poate pastra cateva saptamani.



 Ingrediente:
  • 2 fire fragede de lemongrass
  • 1-3 ardei iuti verzi
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 5 catei de usturoi
  • 6 cm ghimbir, ras
  •  1 lingurita coriandru boabe
  • 1 lingurita piper alb boabe
  • 1/2 lingurita chimion (cumin) boabe
  • 1/2 legatura de patrunjel (n-am gasit coriandru)
  • 3 linguri sos de peste
  • 3 linguri lapte de cocos
Mod de pregatire:
  • Cel mai simplu e sa pui toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si sa le amesteci pana ce se formeaza o pasta. Eu am folosit metoda clasica, intr-un mojar de granit.
  • Mai intai se taie firele de lemongras (numai partea frageda) felii subtiri. La fel si ardeii iuti. Pui cati ardei vrei, in functie de cat de iute iti place. 
  • Pune in mojar boabele de coriandru, piper si chimion. Cu ajutorul pistilului fa-le praf :)))
  • Adauga ardeii, lemongrass, ceapa, ghimbirul si usturoiul. Amesteca bine pana ce se formeaza o pasta. Pune si patrunjelul si sosul de peste. Amesteca bine de tot. In final adauga laptele de cocos si mai amesteca pana ce pasta e cat de cat omogena. Nu va fi niciodata ca cea cumparata, ci va avea si unele bucati mai mari. Dar e deosebit de gustoasa.
Pasta aceasta de curry se poate folosi la Curry verde cu pui si legume.




Etichete: , , , ,

8 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire