<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Duminica alaturi de prieteni - "Buchet de trandafiri" de la Angel's food

Cooking with my soul

22 apr. 2012

Duminica alaturi de prieteni - "Buchet de trandafiri" de la Angel's food




Buna dimineata, dragilor.  Azi nu prea am timp de stat la vorba, pentru ca ma pregatesc sa merg la masa la un Gheorghe foarte important in viata mea, adica tata. Dar o sa va las in compania unei fete tare dragute, care in mod sigur o sa va farmece: Angelica. Cu toate ca este un geniu in bucatarie, are blog doar de foarte putina vreme, si ma bucur mult sa va prezint blogul de care o sa va indragostiti instantaneu (daca n-ati facut-o inca), Angel's food. Trebuie neaparat sa-l vizitati, pentru ca Angelica nu creaza mancare, ci tablouri culinare pline de culoare si imaginatie. 

Pe Angelica am cunoscut-o acum cateva luni, cand intamplarea si norocul ne-a adus alaturi la un eveniment culinar. Si ne-am placut instantaneu. Prin urmare invitatia pe care i-am facut-o aici, era evidenta. Va las acum sa descoperiti minunatia pe care ne-a adus-o la masa cu prietenii.
Hugs.


"Buna draga mea Brindusa  si buna dragi cititori.
Eh, uite ca in sfarsit am reusit sa-ti scriu si eu numele corect. Nu stiu de ce imi tot vine sa-l scriu cu ''a'',dar cand ma mai surprinzi facand asta ,scuza-ma din start, e fara intentie, ok?
Nu e niciun an de cand te cunosc Brindusa ,dar parca te stiu de-o viata, sincer si fara exagerare.
Cand te-am vazut prima data la Bucuresti, ma gandeam cine-i fata blonda cu zambet fermecator. M-ai cucerit instant! Esti un om tare frumos atat in interior cat si in exterior si mi-esti tare draga. Invitatia ta in casuta virtuala ma onoreaza mult si ma bucur ca ai avut incredere(si curaj:-)) sa ma inviti. Sper sa nu te dezamagesc cu ce ti-am adus. 
Imi place aceasta ideea a ta de a servi masa duminica alaturi de un prieten... sincer, sti ce simt? Ca si cum ar fi ceva real, te simt mai aproape. E foarte frumos sentimentul.
 
Imi plac dulciurile, asa ca ti-am adus un tort pe care m-am obisnuit sa-l fac in ultima vreme ca arata tare bine...zic io; un buchet de trandafiri pentru tine draga mea Brindusa.
In final, imi doresc ca tot ce am facut eu aici in gazduirea ta, sa se realizeze intr-o buna zi.
 
Multumesc frumos de invitatie,sunt tare onorata!
Te tzuc cu mare drag!
 

Buchet de trandafiri
 
 
 

Ingrediente:

Blat:
-340 gr.unt
-85 gr.cacao neagra(de la Dr.Oetker)
-500 gr.zahar fin (sau chiar zahar praf)
-1 lingurita esenta de vanilie
-4 oua
-280 gr. faina
-1 lingurita bicarbonat
-1/2 lingurita de sare
-250 gr.iaurt (eu am folosit Danone Cremosso si e cel mai super)

Crema:
-400 gr.ciocolata Schogetten alba
-350 ml.frisca 

Decor:
-pasta de zahar verde deschis
-pasta de zahar verde inchis
-trandafiri din pasta de zahar rosie cam 30 -35 de bucati 

Mod de preparare:

Blat:
1.Incalzim cuptorul la treapta cea mai inalta.Tapetam cu hartie cerata o tava si o punem deoparte.
2.Intr-un bol punem untul ,zaharul ,esenta de vanilie si le mixam bine pana devin spuma ,cam 5-8 minute.
3.Adaugam apoi pe rand ouale ,batem bine pana se incorporeza fiecare si abia apoi il adaugam pe urmatorul.
4.Amestecam intr-un bol faina si bicarbonatul .
5.In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.
6.Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le ;incepem cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam pana cand toate sunt bine incorporate.
7.Impartim totul in 4 cantitati egale,(eu le-am cantarit sa fie cat mai la fix).
8.Turnam compozitita intr-o tava cu diametrul de 16 cm. tapetata cu unt si faina (sau cu folie) si o nivelam cu o spatula. Dam tava la cuptor 25-30 de minute sau pana blatul este patruns si trece testul scobitorii. Cand e gata il rasturnam si il lasam la racit. Le coacem apoi si pe celelate.

Note:
Eu am copt 4 blaturi separat pt.ca am vrut sa fie cat mai egale...insa,intr-o tava  mai mare se poate coace tot blatul odata(in acest caz perioada de coacere va fi mai mare) si apoi taiat in cate felii doriti sa aiba tortul.Eu am taiat in doua fiecare blat(din cele 4) si astfel mi-au rezultat 8 felii.

Crema:
1.Intr-o cratita punem la topit frisca si ciocolata.Lasam la foc domol pana se topeste ciocolata ,dar avem grija sa nu dea in fiert.
2.Cand este topita ciocolata,lasam sa se tempereze si apoi dam vasul la rece pana a doua zi.
3.A doua zi punem crema intr-un bol si o batem cu mixerul pana devine o spuma cremoasa.



Ansamblare:
Ungem foile de blat cu crema,le suprapunem,ungem cu crema tortuletul rezultat si in exterior pe toate partile.Deasupra tortului punem mai multa crema si o nivelam cu cutitul in asa fel incat sa facem o bolta pe care sa putem aranja trandafirii.Dam apoi tortul la rece.
Dupa ce s-a racit bine,il imbracam in pasta de zahar verde asa:
-rupem bucatele din ambele culori de pasta de zahar pe care le modelam cu ajutorul palmelor in fasii lunguiete potrivit de groase(cam de 7-10 mm).
-asezam vertical pe marginea tortului fasii alternate din pasta verde deschis si verde inchis pana imbracam tot tortul de jur imprejur.
-taiem surplusul cu un cutit bine ascutit atat din partea de sus cat si din partea de jos,apoi aranjam trandafirii deasupra.
-am pregatit pasta de zahar si am confectionat trandafirii. Am facut cam 33-35 de bucati.
-de asemenea am facut si 3 albinute. Am pus albinutele in varful unor sarmulite spiralate si apoi le-am infipt in mijlocul buchetului de trandafiri.

Pofta mare s-aveti ..mare de tot!"
 
 
Ce minunatie ai facut tu aici, Angi! Cand am vazut fotografia, prima oara m-am gandit ca ai pus trandafiri adevarati pe tort. Arata WAW! Multumesc mult si pentru cuvintele frumoase pe care le-ai scris despre mine, pe care nu stiu daca le merit intru totul. Cat despre numele meu, poti sa-l scrii sau cu i, sau cu a, eu m-am obisnuit si deja nu-mi mai pasa. Important e sa-l zici (de) bine :))) 
 Gata, am terminat cu vorbaria (vezi, esti cam molipsitoare :P), ca mai am si alte trebusoare pe ziua de azi. Te pup.
Iar voi, dragi prieteni, nu uitati sa vizitati Angel's food. O sa gasiti acolo mancarea ingerilor :)


Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la cookingwithmysoul@gmail.com

O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses

 
 
 
 

Etichete: , , , ,

11 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire