<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Inghetata de mango (Mango ice cream)

Cooking with my soul

30 iun. 2010

Inghetata de mango (Mango ice cream)



Scroll down for English recipe



In cautarea unor noi arome pentru inghetata, am ajuns si la mango. Fructul proaspat mie imi place foarte mult. Inghetata nu a iesit extrem de aromata, dar consistenta este extraordinara: fina si cremoasa. Reteta este una indiana, pentru ca la ei mango e un fruct foarte des folosit. Eu am folosit smantana varsata, pe care nu am batut-o pentru ca e foarte "batoasa" cand o cumpar. Cred ca se poate folosi si smanatana dulce de la cutie, care se bate ca sa se intareasca. Eu am facut inghetata in congelator, dar la fel de bine se poate face cu masina de inghetata.



Ingrediente
  • 500 g frisca (sau smantana dulce, tare)
  • pulpa de la 2 fructe de mango
  • 200 ml lapte condensat
  • sucul de la 1/2 lamaie

 Amesteca pulpa de mango cu un blender vertical sau cu un robot, ca sa se faca ca un piure. Amesteca piureul de mango cu laptele condensat si lamaia. Adauga frisca. Pune amestecul intr-o cutie cu capac, in congelatorul dat la maxim. Dupa 2 ore de stat in congelator, amesteca inghetata cu o lingura si pune-o la loc, pana se congeleaza bine.


English version

In search of new flavors for ice cream, I reached to mangoes. I like very much fresh fruits. Ice cream came not very aromatic, but its consistency was great: smooth and creamy. As I read, this is an Indian recipe, because mango is a fruit often used in India. I made this ice cream in the freezer, but as well can be made with ice cream machine.Ingredients

    
* 2 cups (500 g) heavy cream
    
* pulp from 2 mango
    
* 3/4 cup (200 ml) condensed milk
    
* juice of half lemon


 
Puree mango pulp using a blender. Mix it with condensed milk and lemon. Add whipped cream. Put mixture in a box with a lid in the freezer open at maximum. After 2 hours in the freezer, mix the  ice cream with a spoon and put it back up to freeze well.

Etichete: , , , , , , ,

6 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire