<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Zurek - ciorba poloneza (Zurek- the Polish sour soup)

Cooking with my soul

20 mai 2010

Zurek - ciorba poloneza (Zurek- the Polish sour soup)



Am citit multe despre ciorba asta, dar n-am facut-o niciodata pana acum. Vremea asta, insa, m-a indemnat sa fac ceva cald si consistent, ca de iarna. Tocmai bun un Zurek.


Aceasta e o ciorba traditionala din Polonia si se face cu mult bors. Spre deosebire de borsul nostru, al lor se prepara din faina de secara si pentru aromare se pune usturoi. Citind pe internet despre el, am hotarat sa 
folosesc bors de-al nostru si sa adaug ceva catei de usturoi.


Ingrediente pentru o oala de 6 l
    • 4 l apa
    • 3 morcovi
    • 2 cepe
    • 1 bucata telina
    • 1 legatura patrunjel (sau 1 radacina patrunjel/pastarnac)
    • 1 l bors
    • 4 + 1 catei de usturoi
    • 400 g carnati proaspeti si picanti, taiati bucati nu prea mari
    • 4 cartofi mari, taiati cuburi
    • 3 linguri de smantana
    • 1lingurita maghiran uscat
    • sare dupa gust
    • oua fierte, 1 ou la fiecare portie de ciorba
    Mai intai se fierb legumele ( morcov, ceapa, telina, patrunjel si 4 catei de usturoi) in apa.



    Cand s-au fiert se scot din apa si se pun in ea carnatii, cartofii si maghiranul.

    In timpul acesta fierbe ouale tari.

     Cand cartofii sunt fierti, pune borsul si ultimul catel de usturoi, tocat marunt.  Da un clocot, adauga smantana, sareaza dupa gust si inchide ciorba.

    Cand servesti, pune cate un ou taiat felii la fiecare portie.

    Etichete: ,

    3 comentarii:

    • salut,sint din baia mare:pe la noi aceasta ciorba se face cu varza acra taiata in fisii foarte subtiri,in loc de bors,ca ultim fel de mincare la taierea porcului cind sint cirnati proaspeti din belsug;cite bordeie,atitea obiceie....

      De Anonymous edith, La 22 mai 2010 la 04:39  

    • Asa e, edith. Multe feluri de mancare sunt asemanatoare in diferite tari ale lumii.

      De Blogger Unknown, La 23 mai 2010 la 22:28  

    • SUPER BUNA BV BV BV BV BV

      De Anonymous Anonim, La 22 iulie 2013 la 23:57  

    Trimiteți un comentariu

    Pareri, sfaturi,comentarii?
    Please, don't be shy. Leave a comment.

    Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

    Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



    << Pagina de pornire