<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Tort de clatite cu saumon fume (Crepes with saumon fumee)

Cooking with my soul

18 mai 2010

Tort de clatite cu saumon fume (Crepes with saumon fumee)






Am incercat astazi ceva cu peste. Am vazut reteta asta facuta la o emisiune TV (nu mai stiu care) de o canadianca si tin minte ca mi-a placut mult modul in care arata. Pentru mine a fost o experienta noua (ah, am uitat sa iau o piatra in gura!). Why? Ei bine, pana acum n-am mai mancat somon. :D

Stai, stati nu dati cu huo... Am un motiv: sunt atatia pesti romanesti minunati, pe care ii pot manca proaspeti, asa ca ce rost are sa dau un purcoi de bani pentru o bucatica de peste adus de peste mari si tari congelat si apoi vandut prin supermarketuri (sau restaurante) ca proaspat? De data asta, insa, am facut rabat la convingerile mele si am cumparat somon afumat.
Tortuletul a fost bun, dar nu m-a dat pe spate. Poate e si de la calitatea pestelui. Eu am folosit ce am gasit :D.



Ce am folosit:
 Pentru clatite
  • 3 oua
  • 350 ml lapte
  • 250 g faina 000
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml sifon
Pentru crema
  • 2 cutii (250 g) branza Philadelphia (sau alta branza- crema)
  • 2 linguri smantana (normala, nu dulce)
  • 3 linguri capere
  • frunzele de la 2 fire de ceapa verde, taiate mai mic (sau chives)
  • coaja rasa de la 1 lamaie
 Altele
  • 300 g somon afumat, felii subtiri
Clatitele (hai ca toata lumea stie sa le faca)

Bate ouale cu laptele. Adauga zaharul, sarea si faina si bate ca sa nu se faca cocoloase. Lasa sa se odihneasca 15 minute. Adauga uleiul si sifonul. Prajeste clatitele in tigaia unsa putin cu ulei.

Pentru crema pune totul in blender si amesteca pana ce totul devine o pasta uniforma. Da la rece ca sa se mai intareasca. Cam asa arata crema (verzulie, dar foarte buna la gust)




Pentru a monta tortul, unge doua clatite cu putina crema, pune cateva fasii de somon pe una si acopera cu a2a. Pe aceasta unge-o cu crema, pune fasii de somon, apoi alta clatita unsa cu crema. Continui, pana ce termini clatitele. Unge cu putina crema si decoreaza cu ceapa verde (sau chives). In final tortuletul aperitiv a aratat asa.
Ornamentul de deasupra nu sunt fire de iarba buey, sunt fire de chives crescute la mine in ghiveci.



Etichete: ,

2 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire