<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: CONCURS cu premii Electrolux + cooking session live

Cooking with my soul

14 oct. 2011

CONCURS cu premii Electrolux + cooking session live



 Acest concurs s-a incheiat. Urmeaza selectia castigatorului.


Cooking with my soul si Electrolux te invita sa-ti gatesti live reteta favorita, in cadrul unui cooking show din magazinul Flanco Unirea (Bucuresti)! 
 
Daca ai visat mereu sa gatesti in fata unui public care sa-ti aprecieze talentele culinare, trimite-mi reteta ta pana joi, 20 octombrie.

Daca propunerea ta va fi cea mai buna, vom gati impreuna sambata, 22 octombrie, iar Electrolux te va premia cu un set de breakfast: cafetiera, toaster, ceainic.


Asteptam retetele voastre pe adresa de mail cookingwithmysoul@gmail.com sau sub forma de comentariu la aceasta postare.
Pe masura ce voi primi retetele, acestea vor fi afisate in continuarea acestei postari. Retetele nu necesita fotografii.



Castigatorul va fi ales prin jurizare de D-na Carmen Georgescu (marketing manager la Electrolux) si de subsemnata. Notele se acorda pentru originalitate, buna asociere a ingredientelor, timp scazut in executie.


Centralizarea inscrierilor si selectia castigatorului se va face in perioada 20- 21 octombrie.

Anuntarea castigatorului pe blog va fi pe 21 Octombrie.

Pe 22 octombrie ne vom intalni in Bucuresti, sa gatim impreuna reteta castigatoare :)


Later Edit: Pentru ca am fost intrebata de multa lume, vin cu cateva precizari:
1. Reteta poate sa fi aparut pe blogul personal al concurentului, nu trebuie sa fie noua
2. Se poate posta orice fel de reteta: mancare, friptura, desert, supa, sau ce va mai trece prin minte.
3. Fiecare concurent poate participa cu o singura reteta. 
4. Daca, totusi, trimiteti  o fotografie a produsului final, aceasta trebuie sa va apartina. In cazul in care fotografia este copiata din alta parte, concurentul este eliminat din competitie.
5.RETETELE COPIATE PRIN COPY- PASTE DE PE ALTE SITE-URI AU SANSE FOARTE MICI IN A CASTIGA CEVA!!!!!!!!!!




Retetele participante la concurs


1. Pulpe de pui umplute cu cartofi bulgaresti         concurent Marginean Alina (Cluj Napoca)

Aveti nevoie de:2 pulpe de pui intregi,ciuperci(200 gr),cascaval,(150 gr)sare,piper, 2 oua (pentru pulpe care trebuie facute pane )patrunjel verde...iar cartofii se fierb in coaja apoi se taie in doua pe lungime ,se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in ulei .La pulpele de pui se scoate partea de jos a osului ,se bate bine carnea ,se adauga ciupercile ,cascavalul ras,sare si piper dupa gust,patrunjel verde,Se leaga cu ata sau se folosesc scobitori pentru prinderea partilor,si se fierb in apa cu putina vegeta ,se dau prin ou si faina si se prajesc.Pulpele se servesc cu cartofi si castraveti murati.POFTA BUNA




2. Crap cu rosii la cuptor        concurent  Madalina Marin

Ingrediente

500 g muschi de crap
2 rosii
6 catei mari de usturoi
condimente pentru peste
amestec de piper cu lamaie de la Kamis
sare
ulei

Mod de preparare

Bucata de muschi de crap se spala, se sterge si se portioneaza. Se unge cu ulei si se presara cu putina sare, cu condimente si piper cu lamaie. Bucatile se pun in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.
Rosiile se spala, se sterg si li se scoate miezul care se poate folosi la alt preparat. Se taie apoi in cubulete si se amesteca cu 2 catei de usturoi tocati marunt, cu sare si piper. Se pun langa bucatile de peste.
Se da tava la cuptor pana ce pestele e gata.
Se servesc bucatile de peste cu cubulete de rosii deasupra si mujdei de usturoi facut din restul de 4 catei.
Pofta buna!




3. Mahmudiye pe pat de orez     concurent  Resid Nejla

Ingrediente:
un piept de pui cu os

pastarnac,patrunjel,telina,ceapa,morcov
curmale=10 bucati,
caise=10 bucati,
stafide=1 mana,
muguri de pin=1 lingura
scortisoara=1 lingura
miere=2linguri
amidon=o lingura
1 cana orez
1.5 cana apa
unt=150 g
sare,piper
apa de trandafiri
folie de aluminiu
vas termorezistent

Mod de preparare
1. Se fierbe pieptul de pui cu zarzavaturile pana cand carnea se desprinde de pe os.
2. Dupa ce a fiert se scoate carnea pe o farfurie si se lasa la racit si dupa ce s-a racit se scoate de pe os fasii, fasii.
3. Se incinge cuptorul la 200 grade.
4. Se prajesc in 30 g unt mugurii de pin si se pun intr-un vas termorezistent impreuna cu curmalele,caisele taiate tot fasii si stafidele.
5. Intr-un bol se amesteca 250 ml supa cu 2 linguri de miere,amidonul si scortisoara.Apoi se toarna totul deasupra pieptului de pui si se amesteca.Se sareaza si se pipereaza.Se adauga deasupra 70 g unt taiat cubulete.Se acopera cu folie de aluminiu si se pune la cuptor pentru 20 d minute.
6. Orezul se prajeste in 50 g unt, dupa ce se intareste se adauga apa, sare dupa gust si se lasa la facut.
7. Dupa 20 de minute se scoate folia de pe vasul termorezistent si se mai lasa 5 minute in cuptor.
8. Inainte de servire se stropeste cu 2-3 picaturi de apa de trandafiri. 




4. Stiuca umpluta     concurent Mirela Turlacu (Bucuresti)

Se spala bine stiuca. Un morcov mic, jumatate de ceapa si un ardei se pun la calit in putin ulei (daca aveti de masline) presarand putina sare si piper. Cand aceasta compozitie a prins putina culoare se ia de pe foc si cu o lingura se umple burta stiucii. Intr-o tava de teflon pentru cuptor se pune putin ulei, 3 sau 4 cartofi potriviti ca marime taiati rondele, 1 sau 2 cepe potrivite taiate “solzi”, 2 ardei si 2 rosii coapte, mari, taiate de asemenea rondele. Se aseaza stiuca cu burta in jos, avand grija sa nu cada compozitia, se sareaza si se pipereaza, se adauga 200 ml apa si se introduce in cuptor. Focul trebuie sa fie potrivit. Din cand in cand, cu o lingura turnam peste stiuca zeama lasata de legume pentru a nu se arde. Dupa aproximativ 20 minute turnam peste stiuca 200 sau 250 ml de vin rosu. Mai lasam cam 10 minute (incercam cu furculita sau cu scobitoarea daca este facuta stiuca) o scoatem si peste punem o legatura intreaga de patrunjel tocat marunt. Sper sa va placa, este delicioasa, garantez. 



5. Somon in crusta de mac       concurent Ioana Jinga

INGREDIENTE:                 Pentru sos:                         Garnitura:                                 Salata:     
-somon proaspat                 - smantana                         - sparanghel                             - fasole verde
- mac                                  -maioneza                          - unt                                        - ceapa rosie
-ulei de masline                   - o ceapa rosie                                                                  - migdale prajite
- zeama de la o lamaie         - marar                                                                              - ulei de masline
                                                                                                                                  - zeama de la o lamaie

Sare, piper.

    Somonul se marineaza pret de cateva minute in ulei de masline, sare, piper si zeama de  lamaie. Apoi se trece prin mac, ca si un snitel si se pune pe gratarul incins( stropit in prealabil cu ulei de masline). Va fi gata in cateva minute. Trebuie intors doar odata sa se prajasca egal pe ambele parti. Intre timp ne ocupam de garnitura si salata. Sparanghelul si fasolea verde ( eu am folosit ambele produse congelate) se pun in apa clocotita pentru 2-3 minute, apoi se scot pe pat de gheata pentru a-si pastra culoarea vie. Intr-o tigaie micuta puneti la incins cateva picaturi de ulei de masline si apoi 2 cubulete de unt ( asta pentru ca untul sa nu se arda) si adaugati sparanghelul scurs bine. Condimentati dupa gust. Intre timp , tocati marunt ceapa, adaugati-o peste fasolea verde, apoi adaugati migdalele prajite( prajite in prealabil, 15 minute la cuptor), uleiul de masline si condimentati dupa gust. Recomand ca zeama de lamaie sa fie adaugata doar inainte de servire. Intre timp, atat somonul, cat si sparanghelul ar trebui sa fie gata. Intr-un castronel puneti 2 linguri de smantana, o lingurita de maioneza, ceapa rosie si mararul. Condimentati dupa gust si apoi, folosind blenderul transformati totul intr-o pasta. Datorita cepei va capata o culoare roz, asemenea somonului. Efectul pe platou este mazim: roz si verde :).
    Totul este gata foarte repede , este sanatos si foarte gustos.

Pofta buna! 


6. Pui cu ananas    concurent Costache Mihaela



  • MOD DE PREPARARE RETETA PUI CU ANANAS

    Taiem pieptul de pui cubulete mici, dam cu sarepiper si paprika , apoi punem la prajit intr o tigaie in ulei de masline. Cand se rumenesc putin adaugam ananasul din conserva inclusiv sucul. Dupa vreo 10 minute, adaugam sosul de soiasi condimentam inca o data daca mai e cazul. Carnea de pui prinde o dulceata aparte, iar l afinal se simte gustul iute de paprika.1 bucata piet de pui
  • 1 cutie compot de ananas
  • ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • sarepiper, paprika iute 







7. Piept de pui cu smanatana, cartofi si ciuperci  concurent Simona B

Ingrediente
1 piept de pui dezosat si fara piele
250 g cartofi
50 g unt
200 g ciuperci proaspete sau din conserva
½ lingurita maghiran
250 g smantana degresata
1 lingura faina
10 g cascaval
100 ml ulei
cate 1 lingura de unt si pesmet pentru fosrma
½ lamaie
cateva fire de patrunjel
sare si piper
preparare
  1. Speli pieptul de pui si il tai in felii subtiri, pe care le sarezi si piperezi dupa gust si apoi le presari cu maghiran. Cureti ciupercile si cartofii, le speli si le tai in felii.
  2. Calesti pe rand, in aceeasi tigaie cu ulei, cartofii, apoi ciupercile si carnea. Dizolvi faina in 3-4 linguri de apa si o amesteci cu o lingura de smantana.
  3. Intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet torni 1/3 din cantitatea de samntana preparata mai sus, pui cartofii, stropesti cu smantana, asezi carnea, presari ½ din cascaval ras, apoi un strat de ciuperci, torni deasupra smantana ramasa, presari cascaval ras si cubulete de unt, acoperi cu capac si dai forma la cuptor, la foc mediu, pentru 40 de minute.
  4. Servesti mancarea calda, presarata cu patrunjel tocat si stropita cu zeama de lamaie.


8. Pui cu stafide, migdale si cuscus cu seminte de dovleac   concurent Alice Ciobanu

Ingrediente:

500 gr carne de pui, piept sau pulpe superioare
5 linguri ulei de masline
2 cepe potrivite
2 lingurite ghimbir macinat
2 lingurite boia de ardei dulce
2 lingurite (rase) scortisoara
cateva fire de sofran
300/400 ml supa de pui facut dintr-un cub knorr
1 portocala mare
75 gr stafide
80 gr migdale
250 gr cuscus
seminte de dovleac


Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C. Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata julien, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran. Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoatem apoi ceapa din tigaie, puneti-o frumusel pe o farfurie (nu o aruncati ! e nevoie acusi de ea:P ) si aruncati in tigaia incinsa carnea de pui si prajim pe ambele parti pana se rumeneste atragator.

Intr-un vas termorezistent punem bucatile de pui astfel rumenite.
Adaugam ceapa, coaja si sucul de portocala, precum si supa de pui. Dam vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet. Adaugati apoi stafidele si migdalele prajite si mai lasati vreo 10 minute. In timp ce bucataria vi se umple de arome…of, of…fierbeti niste cuscus cu putina sare.
Dragilor, puiul poate fi servit alaturi de un cuscus presarat cu seminte de dovleac si menta proaspat tocata.
pofta buna



9. Piept de pui la cuptor cu smantana si cascaval    concurent Daniela Borsanu (Iasi)



Ingrediente:
  • 1 piept de pui
  • 80 g smantana
  • 80 g cascaval
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • unt

Mod de preparare:

1. Taiem pieptul in fileuri mari cam in 4-5 parti.
2. Ungem o tava yena cu unt si adaugam bucatile de piept de pui.
3. Amestecam intr-un bol smantana cu usturoiul pisat, sarea si piperul.
4. Peste bucatile de pui punem acest sos de smantana si amestecam putin, dupa care punem cascavalul ras deasupra.
5. Introducem tava la cuptor la foc mediu, o lasam 5 minute acoperita, dupa care indepartam capacul, pentru a se rumeni (aproximativ 45-50 minute).

- Este o reteta foarte buna si foarte simplu de facut. Pieptul fierbe bine in sosul de smantana cu usturoi iar cascavalul ii da o crusta crocanta.

Pofta Buna...
 

Etichete: , , ,

14 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire