<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: "Duminica alaturi de prieteni" - Prajitura Boema de la "Dulciuri fel de fel"

Cooking with my soul

12 feb. 2012

"Duminica alaturi de prieteni" - Prajitura Boema de la "Dulciuri fel de fel"




Nu mai stiu daca v-am spus pana acum, dar mie imi plac timpurile in care m-am nascut. As vrea sa am toate gadgeturile pe care le vad, imi place sa ma dau pe internet si sa aflu ce s-a mai descoperit ieri in celalalt capat de lume, imi place sa aflu ce gandesc ceilalti, chiar daca sunt constienta ca multi se ascund sub o masca. Imi place era asta informatizata si rapida.

Ador sa am prieteni virtuali. Nu multi, dar de calitate. De putine ori am avut ocazia sa cunosc personal persoane pe care le cunosteam doar prin intermediul blogurilor lor. Asta mi s-a intamplat la sfarsitul anului trecut cand, dupa aproape 2 ani de discutii on-line, am reusit sa ma intalnesc off-line cu Miha. Sunt sigura ca toata lumea o stie pe Miha, cea care bucatareste atatea minunatii la "Dulciuri fel de fel".  Cum e Miha cea adevarata? La fel de draguta, calda, modesta si hâtra ca si cea "virtuala". Mi-ar fi placut sa stam mai mult de vorba, si sa nu fie atata nebuneala, dar de: astea au fost conditiile. As vrea sa stea mai aproape, poate chiar in Bucuresti, ca sa ne putem intalni mai des la cate o cafea, si sa vorbim cate-n luna si in stele. Auzi, Miha? ;)


Si, ca o prietena buna, Miha a raspuns chemarii mele :)) si a venit cu noi la masa. Da' ce, credeati ca o primesc asa, cu mainile in buzunar? A fost musai sa aduca si ceva bun. Si Miha mi-a pus capac! Ceva mai bun decat prajitura asta nu cred ca am mai mancat. Are cioco, frisca, blat insiropat, glazura taman asa cum imi place mie... E clar! Nu trebuia sa se numeasca Prajitura Boema, ci Prajitura Brindusa ;)


Prajitura Boema




Pentru blat:

150 g unt
50 g ciocolata amaruie
100 g zahar
5 oua
50 g migdale macinate
1 lingura cacao neagra
1 lingura cafea solubila
200 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie

Ciocolata si untul se topesc impreuna intr-un vas pe foc mic sau la microunde. Mixam pana se omogenizeaza compozitia apoi adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste. Urmeaza apoi ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Separat amestecam faina cu migdalele macinate, cacaoa, cafeaua solubila si praful de copt. Incorporam apoi acest amestec in crema de unt cu ciocolata. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de vanilie.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (25/35cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru sirop:

50 g zahar
50 ml apa
1 lingurita cafea solubila

Zaharul si apa le punem la fiert. Dam cateva clocote, apoi dam deoparte. Punem si cafeaua si lasam la racit.

Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie
1 lingura unt
100 ml smantana pentru frisca

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Se toarna apoi peste blatul racit si insiropat.
 
Blatul se taie in dreptunghiuri mici, ce se orneaza apoi cu frisca batuta.



 Gata, ati citit reteta? Acum rapid, treceti in bucatarie s-o faceti. Nu cred sa-i reziste cineva! Si nici celorlalte retete ale lui Miha. Asa ca va spun: neaparat sa intrati pe blogul ei : "Dulciuri fel de fel" ca nici nu stiti ce pierdeti daca nu faceti asta. Miha are cele mai rapide, simple, gustose, si ingenioase retete din cate am vazut.  
Te pup Miha si-ti multumesc pentru inspiratie >:D<


Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la cookingwithmysoul@gmail.com

O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses



Etichete: , , , , , , ,

16 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire